Hvorfor blogg

TrineFrankrikeSkriver

Siden 2001 har jeg gjennom min klinikkpraksis hatt den store gleden av å følge mange skjønne mennesker på deres unike og ulike reiser til bedre trivsel og helse.

Alle har hatt sine personlige utfordringer og sin egen vei å gå. Vi har delt veien slik den i all sin nøkternhet er i virkelige liv og sammen gjort spennende oppdagelser om hva kosthold og mentale strategier kan gjøre for helsen og hverdagsgleden. Vi har erfart at det finnes en vei for alle og at det å lykkes med sine viktige mål i livet ikke handler om viljestyrke, men om å finne en vei det er mulig å følge hele veien frem.

Å endre våre kostholds- og livsstilsvaner krever så mye mer enn å finne ut hva vi bør spise. Om det hadde vært så enkelt som å «bare gjøre det», ville langt flere levd med den livsstilen de ønsket. Mat er tross alt ikke bare en kilde til helse, men også en viktig forbundsfelle for fest, glede, trøst, kos, fellesskap, nytelse og trygghet. For å leve godt med nye kostholdsvaner over tid, er det nødvendig å ivareta alle våre behov, ta vare på matgleden og å finne praktiske løsninger i en travel hverdag. Det tar den tiden det tar.

Når vi er underveis, er vi på rett vei.

Godt nok
Du trenger ikke å innfri hele den offisielle listen av «burde» eller være gourmetkokk for å nå dine helsemål, få en lavere vekt eller mer energi i hverdagen. Vær derfor forberedt på å finne forslag i denne bloggen som inkluderer posesaus og mat fra frysedisken. Måltidsforslagene vil variere svært – fra billige og lettvinte måltider i en fei, til festmåltider. Kaker og desserter er ikke noe jeg kan så mye om, så finn gjerne en annen kilde til inspirasjon på dette området. Det jeg kan hjelpe deg med er hvordan du med din hverdagskost kan investere i din trivsel og helse.

Helseråd
Plages du med din mage-/tarm helse? Ønsker du å gå opp eller ned i vekt? Sliter du med hormonelle ubalanser? Har du en ugunstig kolesterolbalanse? Har du andre helseplager som kan bedres av kostholdsjusteringer? Eller er du kanskje bare veldig interessert i kosthold, urter, helse, trening og livsstil?

I denne bloggen vil du få lettfattelig informasjon om ulike helseplager, og forslag til hvordan du med minst mulig begrensninger i kostholdet kan spise for å være frisk. Jeg deler i bloggen også mine refleksjoner om andre viktige ingredienser i oppskriften til “det gode liv”, deriblant godt samspill og bevegelsesglede.

Jeg kan ikke gjennom bloggen svare på spørsmål om dine personlige helseplager, da jeg trenger å kjenne hele din sykehistorie og din hverdag for å på en forsvarlig måte gi deg personlig veiledning. Slik oppfølging foregår i min klinikkpraksis. Jeg tar derimot med glede i mot tips til hva jeg kan skrive om i bloggen, og jeg inviterer deg også til å komme med dine kommentarer og erfaringer.

Sammen skaper vi en levende blogg, til nytte og glede for mange.

Blogg-teamet
I bloggen vil du foruten å møte meg, treffe min mann Kjell Petter.

SONY DSC

Kjell Petter er en sann vin- og matentusiast og vil bidra til matinspirasjon og tips om vin.

Han har også andre interesser, som musikk, film, løping, movement og å heie på sitt elskede fotballag Manchester United
– slikt som krydrer hans liv, selv om de ikke blir tema her.

Den andre mannen i mitt liv er Zappa, en pelskledd og langsnutet kjekkas på 4 bein, som du får møte på mine urteutflukter i skogen, marka, og i hagen. Foruten friluftslivets gleder, elsker han søte damehunder og å leke med pinne og ball.

Zappa-Trine-Skogen

Samfunnsholdningene
I min klinikkpraksis erfarer jeg gjennom mine klienter hvordan ulike kostholdstiltak påvirker deres helse, og sammen har vi funnet effektive kostholdstrategiene for ulike helseplager. Noen strategier er allment kjente, mens andre er nyvinnende i en slik grad at svært mange kan få et friskere liv om de får tilgang til våre erfaringer. Effekten av kostholdstrategiene mine klienter har fulgt er dokumentert ved hjelp av endringer i deres symptombilde og av undersøkelser foretatt av det offentlige helsevesenet.

Med mange års klinikkpraksis bak meg, innser jeg at jeg er i posisjon til å bidra til samfunnets jakt på løsninger for flere helseplager, og også frikjenne mistenkte matvarer for urettmessige anklager. Som fagforeningsdatter, vokst opp i en by i omstilling og vekst, er jeg av det samfunnsengasjerte slaget. Om mine erfaringer kan hjelpe enkeltmennesker og samfunn til å finne en overkommelig vei til friskere, lettere og gladere liv, vil det derfor være meg en stor glede.

Etter mange travle år med etablering og drift av selvstendig praksis har jeg nå tid, mot, økonomi og motivasjon til å tre ut på den offentlige scene for å påvirke samfunnets holdninger omkring kosthold, sykdom og helse, og ikke minst de utfordringene mange står ovenfor i kampen for å finne en farbar vei.

Å starte blogg, gi ut bok gjennom bokforlaget Cappelen Damm, starte utdanninger innen fagområdene NLP og Ernæringsterapi er noen av tiltakene jeg har satt i gang for å bidra med min skjerv til samfunnets og enkeltmenneskers trivsel og helse.  Jeg holder også kurs- og foredrag innen mine fagområder og får slikt formidlet kunnskap og verdier til flere. Med et så bredt nedslagsfelt når jeg mange med det budskapet jeg mener dagens samfunn så sårt trenger:

 – at vi alle er unike og fantastiske mennesker, og kan nå våre mål i livet om vi følger vår egen vei –

Vår gave til deg
Selv om denne bloggen skrives av meg, er den i realiteten en gave til deg fra alle mine skjønne klienter. Flere av dem ønsker å fortelle sine historier, og vise deg hva som er mulig å oppnå ved hjelp av enkle kostholdsjusteringer. De ønsker også å vise deg at veien til de helsemål vi setter oss er en personlig reise hvor alle har sin egen vei å gå.

De har selv hatt sine unike mål og fulgt sine personlige reiser. For noen har det vært snakk om å få leve om 5 år, og for andre har det vært snakk om å passe i en mindre klesstørrelse. Det ene målet er ikke bedre eller dårligere enn det andre. Alle vet best selv hva de trenger.

De ønsker at også du skal lykkes med det som er viktig i ditt liv, og håper at de ved å dele sine historier kan inspirere deg. Historiene vil bli presentert som «Stjerneeksempler», som henviser til slagordet vi i NLP Coach Team har tilknyttet vår logo

NLP-stjerner-logo-liten

Vi som bidrar i denne bloggen gjør det fordi vi unner deg å følge en vei til trivsel og helse, fylt med mestring og glede. Vi vet at det er den veien som fører hele veien frem – for vi har fulgt den selv.

Nyt reisen kjære deg

Hilsen alle oss i blogg-teamet 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

235 thoughts on “Hvorfor blogg

  1. Pingback: Sommerlig godbit
  2. Pingback: Et lettere liv
  3. Pingback: Enkel kyllinggryte
  4. Pingback: Jeg har problemer
  5. Pingback: Taco i lefse
  6. Pingback: Ovnsbakte beter
  7. Pingback: Pølser i lompe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s