“Kvinne té”

Zappa-Selforslia-XMatmor Trine og jeg har vært og sanket urter til «kvinneté» i helgen. Hun har forklart meg at damer som henne, som er i 50-årsalderen, pleier å få sånn krøll i kjønnshormonene og at urter kan hjelpe til med å forebygge slikt. Nå var visst urtene hun trengte klar til høsting, så dermed bar det til skogs med urtebøtten og den lille røde saksa.

Vi vandret glad inn i skogen, jeg med mine fire bein og matmor med sine to. Vi er et bra fint team vi to altså. Vi liker liksom de samme tingene; snuse på blomster, være ute, spise god mat og sove middagslur og sånt.

GauksyrePå vei inn i skogen forsvant matmor plutselig under en gran og la seg ned på alle fire. «Skal vi leke nå» tenkte jeg ivrig, men det skulle vi visst ikke, for matmor bare gliste bredt, utbrøt «her er det gauksyre» og begynte å spise de små bladene hun fant. Jeg tok et lite sniff på bladene, og tenkte «så mye styr for så lite», og satte meg ned og ventet tålmodig.

Ferden bar etterhvert videre inn i skogen til en blomstereng med masse fine urter. Her var det både rødkløver, løvetannblader og marikåpe. “Det er fine urter til en kvinneté” sa matmor med begeistret stemme, så vi koste oss på enga sammen lenge – matmor med å fylle urtebøtten og jeg med å lukte på alle plantene, rulle meg i engas blomsterprakt og spise gress. Det var en deilig stund.

Da vi kom hjem, la matmor urtene i en bastkurv, som hun la på vaskerommet. Der er det mørkt og varm, og derfor perfekt tørketemperatur fortalte hun. Etter ca. en uke putter hun urtene i en pose eller boks – og vipps har hun «Kvinneté» i utover høsten.

Urter-i-Kurv

Her deler matmor litt informasjon om urtene hun plukket:

Hvordan lage urteté: Se tidligere innlegg kos og helse med urteté her.

Informasjon om rødkløver: Se tidligere innlegg urtete – rødkløver her.

OM Marikåpe: Menstruasjonsregulerende, krampeløsende

OM Løvetannblad: Vanndrivende, stimulerer fordøyelsen, stimulerer avgiftningssystemet.

…..

Jeg ønsker deg voffende gode skogsturer, og god helse

Suss på nesen fra

a dog with a blogg
Zappa 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

4 thoughts on ““Kvinne té”

  1. Elin says:

    Hei, dette er det beste jeg har lest om livsstilsendring ,kan bare si takk. Ønsker time hos deg, skal se om jeg får det til i sommer , bor i Bergen. Igjen tusen takk. 😉 @):-

    Like

  2. Elin says:

    Jeg lurer på om bi kan Skype, synes det er lettere enn tlf. Blir prisen eventuell den samme som timeprisen du har? Mvh Elin Askildsen, Mob 92811583

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s