Vinens gleder – Lavkarbo

Vin-i-BøtteVin er en selvfølgelig del av mange kulturers mattradisjon – og for oss som sverger til den franske livsstilen, tilhører et godt glass vin dagens middag.

Foruten å smake godt, ønsker særlig jeg at vinen skal ha et lavt sukkerinnhold.

Om også du ønsker å velge slike viner, viser jeg deg under hvordan du finner dem på polet.

På vinhyllen på norske pol, finner du dette merket:
Hylle-info

Her ser du til høyre at vinens sukkerinnhold er merket. Denne vinen inneholder 6 gram sukker per liter vin. Alle viner som inneholder mindre enn 3 gram sukker er merket slik: < 3 g/l.

I Norge har mange et ambivalent forhold til alkohol, og vin. Frykten for leverskader, vektøkning eller alkoholisme er de betenkningene jeg oftest hører. Min mening er at det er mengden og kvaliteten på vinen som avgjør hvordan den påvirker vår helse.

Ett glass kvalitetsvin hver dag til et varmt måltid, om du ønsker det, vil ikke være negativt for din helse. Om du ønsker å gå ned i vekt med TD-metoden kan du passe på at vinen til de fete måltidne har maksimum 3 gram sukker. Da vil heller ikke din vektreduksjon hemmes nevneverdig (om i det hele tatt). Svært mange av mine klienter som går til meg for å få hjelp med sin vektreduksjon, drikker ett glass tørr vin til middagen flere ganger i uken, noen daglig. De går likevel utmerket ned i vekt.

Fisk-Hollandais-Løk-Rose-Servert.jpg

Å spise et måltid hvor maten og vinen matcher hverandre, er en glede mange setter umåtelig stor pris på. Min mann Kjell Petter er kunnskapsrik innenfor fagområdet vin og er flink til å plukke ut viner som passer ulike retter. Han kommer senere i dag med forslag til vin til grillmat.

Vi ønsker deg gode matstunder

.. og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Andre innlegg om vin:
Vinforslag til grillmaten og Vinforslag til helgematen


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

6 thoughts on “Vinens gleder – Lavkarbo

 1. Charlotte says:

  Tusen takk for en flott og kunnskapsrik blogg som jeg virkelig setter pris på og som jeg leser med stor interesse. Du skriver godt! Når det er sagt, så viser du – i dette innlegget – fram Casamatta som er en italiensk vin fra Bibi Graetz og sier “vi som sverger til den franske livsstilen”…Jeg betviler ikke din manns vinkunnskaper, men her korresponderer i alle fall ikke tekst og bilde….og det blir litt for tilfeldig..,

  Liked by 1 person

  • helseinspirator says:

   Hei Charlotte 🙂 Så hyggelig å høre at du setter pris på siden. Ja det stemmer. Vi drikker viner fra mange ulike land. Med “den Franske livsstilen” henviser vi mer til mat og vin-kulturen de har i landet. Vennlig hilsen Trine 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s