Ostefylt kylling i rød curry

KyllingKokkossaus-FerdigServert

Denne retten er overraskende enkel og rask å lage, og resultatet blir et sant festmåltid. Serverer du den i et selskap, kan du mest sannsynlig nyte lyden av ummm-ing og glade sukk fra fornøyde gjester. Ønsker du noe ekstra godt til hverdag eller helg, vil dette måltidet gi deg opplevelsen av luksus.

Vi har ikke komponert denne retten selv, men fant den på nettet for noen år siden. Hvem som har designet den, er ukjent for oss.KyllingKokkos-Råvarene

Dette trenger du
til 4 personer

4 kyllingfileter
4 skiver brie
8-12 skiver bacon
Frisk timian
Salt og pepper
2-3 gulrøtter
1,5 pk sukkererter
1 stk rødløk
2 ts rød curry pasta
Smør
1 boks kokosmelk, ca 400 ml (vanig, ikke lett)
Sitron

Slik gjør du

Sett steikeovnen på 180 grader.

Skjær et snitt i hver kyllingfilet, du deler den nesten i to der fileten er tykkest. Fyll lommen med brie og noen kvaster frisk timian. Krydre med salt og pepper. Lukk lommen godt over fyllet og surr 2-3 skiver bacon rundt hver filet.

IMG_3719.jpg

StekeKyllingen

Stek dem litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt smør. De skal ikke gjennomstekes, kun brunes. Vi pleier å legge dem i stekepannen etterhvert som de er ferdig surret, og flytter dem over til en ildfast form når de er stekt. Om du ønsker å lage denne retten til mange, kan du steke alle noen timer før, og steke dem ferdig i steikeovnen like før gjestene kommer.

Når du har stekt alle filetene, setter du den ildfaste formen midt i steikeovnen og steker i 10-20 minutter. Om baconet ikke er gyldent kan du en kort stund grille dem øverst i ovnen. Del hver filet i 2. Vi synes det ser pent ut når de deles på skrå.

Grønnsakene og sausen
Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. De trenger lengst steketid, så begynn å steke dem i litt smør mens du skjærer opp løken i ringer. Tilsett løken. Fjern tuppene på sukkerertene og del dem på langs i 2-3 biter, og tilsett også dem. Stek i ca 5 minutter til. Hell over kokosmelken og tilsett karripastaen, og rør ut melken og pastaen. Smak til med salt, pepper og saften av ½ sitronsaft.

Grønnsakne-I-Sausen

Servering
Del hver kyllingfilet i to og server med grønnsakene og sausen. Server gjerne retten ferdig dandert på tallerkenen, for eksempel slik som vist over. Da får øynene glede seg like mye over maten som smaksløkene og luktesansen.

Vinforslag fra Kjell Petter

HVITE

 • Dom. Dupasquier Bourgogne Chardonnay 2012
  #1091901, Frankrike, Burgund 100% Chardonnay
  Sukkerinnhold: 0,3 g/l
  Kr 149,90
 • Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2014
  #2041101, Tyskland, Rheingau, 100% Riesling
  Sukkerinnhold: 13 g/l
  Kr 139,90

Vi ønsker deg gode matstunder

… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken om du velger førstnevnte vin. Glutenfri, laktosefri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

One thought on “Ostefylt kylling i rød curry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s