Fri for kvalme og magesmerter

 

bilde-tjerneeksempel

«Bente» har i årevis slitt med kvalme og smerter i magen uten at de omfattende undersøkelsene foretatt i helsevesenet har gitt noen svar. Helsesituasjonen tærer på humør og krefter og «Bente» håper at jeg kan hjelpe henne med å få det bedre.

Ved å dele sin historie med dere ønsker «Bente» å vise at det med enkle grep og tålmodighet er mulig å gjenvinne sin gode helse. Begrepet «Stjerneeksempel» henviser til slagordet vi i NLP Coach Team har tilknyttet vår logo

– Hos oss er alle stjerner –

Tekst, publiseringssted- og tid er godkjent av «Bente» og historien er i tillegg anonymisert.

Dette er «Stjerneeksempelet Bente» sin historie

«Bente» forteller at hun særlig de siste 4 år har hatt så vondt i magen og at hun etter måltidene blir kvalm. Kvalmen varer ofte hele dagen. Det er et jevnt verk her, sier hun og legger hånden der ribbeina møtes i en spiss under brystet. Hun forteller videre Det blir vondere etter frokost og når jeg spiser sterk eller fet mat. Om jeg for eksempel spiser pizza eller drikker juice, svir det. Det er til og med ubehagelig når klærne berører huden her.

Jeg nikker, lytter og noterer, mens jeg systematiserer de opplysningene «Bente» kommer med. Hun forteller videre jeg er så trett og fri for energi at jeg ofte trenger å sove 2-3 ganger hver dag. og fortsetter …og jeg har de siste årene hatt løsere avføring, tidvis diaré, særlig etter frokost. Jeg får da akutt avføringstrang og må springe gjentatte ganger på toalettet. Etterpå er jeg helt utmattet.

Jeg tenker at symptomene synes å komme fra problemer i slimhinnene i magesekken og/eller tolvfingertarmen. “Bente” bekrefter at hun er ferdig utredet i helsevesenet og at magesår og mer alvorlige tilstander er utelukket.

Siden slike slimhinneproblemer ofte kommer som følge av inntak av legemidler i NSAID gruppen (Non-steroidal Anti-Inflammatory Drugs) spør jeg «Bente» om hun har brukt slike legemidler de siste 4 år. Hun svarer at hun i forkant av at hun fikk skiftet hofte for 3 år siden brukte Voltaren for å dempe smertene. Det er et NSAID legemiddel, og er hyppig årsak til de plagene «Bente» beskriver. Jeg erfarer også at visse typer antibiotika kan bidra til det aktuelle symptombildet, så det passer inn i bildet at hun i den samme tiden tok antibiotikakurer for urinveisinfeksjoner. Jeg tenker at tarmbakteriefloraen nok også er påvirket, og at vi trenger å få gjort noe med det for å få et varig godt resultat.

Etter en times utspørring har jeg de opplysningene jeg trenger.

Min vurdering
Jeg forteller «Bente» hvordan jeg vurderer årsakssammenhengen og foreslår at hun følger en 2-delt kur hvor hun først styrker slimhinnene og demper belastningen på mage/tarm, for deretter å følge en mer langsiktig kur for å rette opp bakteriefloraen.

En friskere hverdag
På oppfølgingstimen to uker senere ser «Bente» mer opplagt ut, selv om hun langt i fra er i den formen hun var før dette startet. Hun forteller at kvalmen nesten er borte og at det ikke lenger gjør vondt når klærne berører magen. Avføringen er fremdeles løs, men ikke like rennende, og ikke like akutt. Hun er heller ikke lenger helt utmattet etter dobesøkene. Hennes forbedring er så langt som forventet og hun fortsetter med det foreskrevne programmet.

Etter 8 uker kostholds- og kosttilskuddkur får jeg denne mailen fra «Bente»:

Nå har jeg holdt på med kur 1 i 8 uker. Det har vært både opp- og nedture, men for det meste har det gått bra. Jeg begynner å kjenne hva jeg ikke må spise meg for mett på, og så er det noe jeg kan spise litt av. Jeg er ikke lenger så trett som jeg var før – noe som er en stor lettelse. Nå starter jeg med kur 2, og det blir spennende. Jeg tror nok du stilte rett diagnose på meg. Du skal ha mange takk for hjelpen du har gitt meg….

2 år senere snakker jeg igjen med «Bente», som forteller at det tok tid å bli bra. Hun kan fremdeles kjenne litt symptomer fra magen, men det går uker og måneder mellom hver gang. Hun bruker da legemiddelet Nexium, som hjelper godt.

«Bente» har med sin iherdige innsats og tålmodighet gitt seg selv en bedre hverdag. Jeg ønsker henne til lykke med fremtiden og sin gode helse.

«Bente» ønsker deg gode dager

… og god helse 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s