Er ferdigmat helt feil eller?

Bilde-JaktgryteButikkhyllene og frysediskene bugner av ferdigretter. Butikkene selger det forbrukerne etterspør, så det er åpenbart at vi nordmenn faktisk spiser en god del ferdigmat.

Er det greit da? Hva med alt saltet vi får i oss, og E-stoffene, og alt det vi ikke vet matprodusentene putter i maten? Vi burde vel helst lage alle måltider fra bunnen av, eller?

Om du er en av de svært få som lager alle dine måltider fra bunnen av, er det kjempefint. Da vet du hva du får i deg, og du kjenner sikkert stolthet og glede over at du gir deg selv denne luksusen. Det har du god grunn til. Jeg gleder meg på dine vegne.

Alle har imidlertid ikke lyst, tid eller fantasi til å lage aller måltider fra bunnen av. Mange synes dessuten at noen ferdigretter smaker veldig godt og har rett og slett veldig lyst på dem. Mens det på 70-tallet var ansett som eksklusivt med ferdigretter, er de for mange i dagens samfunn forbundet med latskap og manglende omsorg for sin egen og familiens helse.

Om du er en av dem som får dårlig samvittighet fordi du ikke tryller frem hjemmelagede retter hver dag, da sier jeg til deg;

La ferdigrettene gjøre livet ditt lettere og mer lystbetont.

Mange ferdigretter er både velsmakende og næringsrike. Du kan også uproblematisk la ferdigretter være en del av ditt kosthold når du jobber med dine helsemål  Og om ikke absolutt alle måltider er så næringsrike, det går som regel bra det også. Det er summen som teller.

I illustrasjonsbildet over ser du Toro gryterett, reinskav og rømme. Ingredienser som på 1-2-3 blir et velsmakende og næringsrikt måltid. Reinskav kan eventuelt erstattes med kjøttdeig. Det blir billigere og like godt. Server gjerne gryten med ris eller poteter.

Kanskje vil du også lese innlegget Er ferdigmat farlig?

For ordens skyld: Jeg mottat ikke sponsormidler for noen av de produsentene som omtales i blogginnleggene.

Jeg ønsker deg gode matstunder

… og god helse

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

2 thoughts on “Er ferdigmat helt feil eller?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s