Kampen mot kiloene

Bilde-KampenMotKiloene

En hel verden sliter med overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer, og til tross for at mange har et inderlig ønske om å leve et lettere og friskere liv, viser statistikken at få faktisk klarer å oppnå det. Problemet er gjerne ikke å gå ned i vekt, det får de fleste til. Kiloene har imidlertid en tendens til å snike seg tilbake slik at man etter kort tid har lagt på seg alle kiloene igjen.

En av mine skjønne klienter som ønsket hjelp med sin vektreduksjon fortalte meg at hun hadde gått ned i vekt 5 ganger de siste 10-12 årene, til sammen ca. 60 kilo. Det syntes jeg var et fantastisk resultat. Da visste vi at det ikke var selve vektreduksjonen som var problemet, men vektøkningen som skjedde etterpå. Jeg delte min vurdering av situasjonen med henne og hun sa forundret Slik har jeg aldri tenkt på det før.

En umulig standard
Når media og praten på pauserommet hevder at det er enkelt å gjøre varige endringer i kostholdet, strider det faktisk mot alt som finnes av statistiske fakta. Det er rett og slett ikke sant. Hvis det hadde vært så enkelt, ville jo ikke en hel verden slitt med overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer. De fleste, mest sannsynlig alle, ønsker tross alt å leve et friskt og lett liv. De fleste har dessuten tilstrekkelig kunnskap til å gjøre det som skal til for å oppnå det, og de har i alle fall relevant informasjon kun et tastetrykk unna.

Alle de “gode rådene” som pøses ut fra alle hold, oppleves for mange som en knusende dom over egen udugelighet. Hvorfor får jeg ikke til noe så “enkelt” som å putte den riktige maten i munnen og trene riktig?.

Forventningene til egen prestasjon er gjerne basert på en uriktig antagelsen om at det finnes en enkel løsning og at andre lykkes så mye bedre.

Det stemmer altså ikke. Ideen om at det finnes en quick fix som kan gi oss evige resultater er en illusjon som ikke eksisterer annet enn i ukeblader og annonser for vektreduksjonsprodukter.

For å få en ønsket og stabil vekt, eventuelt også bedre helse, er det ikke nok å følge en diett til målet er oppnådd. Det krever i tillegg en årelang innsats etter at vekt- og helsemålet er nådd.

Om vi kan akseptere det, forholder vi oss til virkeligheten slik den i all sin nøkternhet er, og kan ta fatt på våre livsstilsprosjekter med en realistisk plan og følge den med tillit og tålmodighet.

Kunnskap om kosthold vil hjelpe deg ned i vekt og til å beholde vektresultatet.  Like viktig, om ikke viktigere, er dine mentale strategier.

Det er mange måter å gå ned i vekt på. Når metoden du følger gir vektreduksjon, fungerer den for å få en lavere vekt. Om du også trives med denne måten å gjøre det på, hold fast ved din strategi.

Hos oss i NLP Coach Team får våre klienter veiledning i TD-metoden når de skal gå ned i vekt. Metoden representerer en “bred vei” hvor både karbohydrater, fett og ferdigmat er en del av det helsefremmende og vektreduserende kostholdet.

Når man slipper å forsake mye av den maten man liker best, vil man oppleve mestring og glede – noe som gjør det lettere å holde motivasjonen hele veien frem til vekt- og helsemålet.

Metoden er enkel å følge i en travel hverdag med familie, venner og aktiviteter.

Om du velger å følge TD-metoden eller en helt annen metode er mitt råd at du lager en langsiktig plan med strategier for både vektreduksjonsperioden og den etterfølgende vektstabiliseringsperioden.

Når du dag for dag investerer i kostholdsvaner og tanker omkring mat som kan bygge en livsstil du kan leve med over tid, kan du lykkes!

Jeg ønsker deg gode dager
og god helse

Klem fra Trine🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Bok om TD-metoden

Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

15 thoughts on “Kampen mot kiloene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s