Del 1: Et lettere liv med mer energi

bilde-tjerneeksempel

«Vi er et ungt par som trenger litt hjelp. Vi er livsnytere som har fått noen utfordringer med kostholdet vårt. Vi har havnet i litt feil retning som konsekvens av både noen år med studier (mye lettvint og feil kost) og en travel hverdag med jobb og små barn. Vi har behov for å komme på rett vei igjen, men vet ikke helt hvilken retning vi skal ta. Er dette noe du kan hjelpe oss med? Kan vi gjøre dette sammen siden vi er under ett tak og lager mesteparten av maten sammen? Hilsen «Robert og Julie»

Jeg smeltet totalt av den sjarmerende mailen og sendte straks et svar hvor jeg ønsket dem hjertelig velkommen og foreslo tider for kartleggingstimer.

Ved å dele sin historie med dere ønsker Stjerneeksemplene «Robert og Julie» å vise at veien til våre helsemål kan være fylt med mestring og glede. Begrepet «Stjerneeksempel» henviser til slagordet vi i NLP Coach Team har tilknyttet vår logo

– Hos oss er alle stjerner –

Tekst, publiseringssted- og tid er godkjent av «Robert og Julie», og historien er dessuten anonymisert.

Dere kan følge «Robert og Julie» i flere innlegg. Velkommen til først del

Paret som møtte meg på venterommet var midt i 20-årene. De satt ved siden av hverandre i den brune sofaen og så forventningsfullt på meg da jeg kom inn. Vi hentes oss litt å drikke på kjøkkenet og slo oss ned på mitt kontor. De fortalte at de aldri hadde gjort et tiltak som dette før og at de var spente. Etter at de for to år siden fikk lille «Emilie», var de nå svært motiverte til å få et varig helsefremmende kosthold for den lille familien. De hadde gått opp hhv 30 og 20 kilo etter at de ble kjærester og disse «kosekiloene» ville de nå ta av.

De var like sjarmerende i virkeligheten som de virket på mail, og særlig fint syntes jeg det var å se hvor søte de var mot hverandre. Et godt samhold ville hjelpe dem når de nå skulle justere sin livsstil. De virket begge slitne og litt stresset, og når jeg spurte hvordan hverdagen var, bekreftet de at det var tilfelle. De hadde begge svært ansvarsfulle jobber som krevde mye av deres tilstedeværelse, og etter at de ble en liten famlie på 3 ble hverdagene mer utfordrende. «Julie» sa med et hjertesukk «Om det er mulig å få mer energi ville det vært fantastisk».

Til tross for den tilsynelatende like slitenheten, fremkom det av kartleggingen at årsakene var ulike. «Julie» hadde hormonubalanser som blant annet viste seg i at hennes energi og humør ble svært påvirket av måltidsrytmen. «Roberts» slitenhet kom mer fra lang tids fysisk og psykisk stress i forbindelse med sykdom og en krevende arbeidssituasjon. Mens «Julies» slitenhet ville bli betydelig redusert etter et par uker på blodsukkerregulerende kost, trengte vi å gå mer grundig til verks med «Robert».

Vi avtale felles kostholdstimer for det søte paret, og i tillegg avtalte vi NLP-Coachingtimer til «Robert». For å få tilbake energien trengte han å få avinstallere det automatiserte stresset som tok så mye av hans energi.

På start-timen uken etter laget vi sammen personlige kostholdsprogram til hver av dem. For å få «Julie» hormonustabil raskest mulig laget vi en kostplan med kun «Fet-tallerkener» til henne. «Robert» hadde en bedre toleranse for karbohydrater og hadde faktisk svært stabilt blodsukker. Det ga plass til mer karbohydrater i kostholdet, så i hans kostplan la vi inn «Mager-tallerkener» til frokost og lunsj. De felles måltidene middag og kvelds ble «Fet-tallerkener», noe som også var mest praktisk. De likte å lage mat og fortalte at de gledet seg til å lære nye måter å gjøre det på.

De dro entusiastiske hjem for å starte med vektreduksjonskostholdet. Jeg smilte blidt av disse to der jeg så dem dra. Jeg visste av erfaring at lyse sinn lyser opp veien til de mål man setter seg. «Robert og Julie» ville nok ganske uproblematisk nå sine vekt- og helsemål.

«Robert og Julie» ønsker deg en god dag
og god helse 🙂

og ser frem til å fortelle deg hvordan reisen videre gikk…

OM vektreduksjon med TD Metoden


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

One thought on “Del 1: Et lettere liv med mer energi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s