Slumregryte

slumregryte-servert

En fin og givende arbeidsdag er over, og Zappa og jeg er på tur hjem. Kjell Petter kommer hjem i kveld etter en jobbreise så jeg har lyst til å overrasker han med en god middag. På tur til butikken forsøker jeg å klekke ut en spennende middagside, men det går bare ikke rundt der oppe mellom ørene. Hjernen kjennes ut som en seig porsjon grøt. Jeg forsøker å få kontakt. Hallo der! – Stillhet – Nei, det er visst ingen hjemme. Jeg er trett og har egentlig bare lyst til å hvile hodet, sove litt. Men hva med middagen da?

Da tenker jeg at det Kjell Petter nok har mest lyst til å møte når han kommer hjem i kveld er ei blid og opplagt konemor. OK – ny plan følger. Da lar jeg en gryte stå og ordne seg selv på komfyren mens jeg slumrer på sofaen

Da blir det altså slumregryte på han far i kveld, og i tillegg ei blid og opplagt konemor.
Det får duge 🙂

Om også du trenger å ty til en slumregryte, har du en lettlaget versjon her. Så kan du slumre litt på sofaen og få frem godversjonen av deg selv mens middagen lager seg selv på komfyren. Når du har slumret ferdig, er gryta ferdig – og du og dine kan nyte god mat og sjarmerende selskap.

Dette trenger du

slumregryte-ravarene

En god pølse. Vi liker Vossakorv på grunn av den milde smaken og det høye fettinnholdet. Fett gir ikke bare deilig smak, men også metthet.

Diverse grønnsaker. Det meste duger, så benytt anledningen til å tømme kjøleskapet for grønnsaksrester. Her ser du bildet av hva jeg fant akkurat i dag. Om det å skrelle og kutte opp grønnsaker virker som et uoverkommelig arbeidsstykke, duger frossne grønnsaker i massevis.

1 terning grønnsaksbuljong.

7-10 dl vann

Eventuelt litt salt, pepper, timian

Slik gjør du
Fjern skinnet på pølsen. Skjær grønnsakene og pølsen i mindre biter. Legg det hele i en kasserolle sammen med buljongterningen og hell over vann. La gryten koke 1-2 timer. Planlegger du å koke den lenge, bruk mer vann enn om du skal koke den kortere.

Kok opp gryten og skru varmen godt ned. Sett på lokk. Finn sofaen og et deilig ullpledd og gi deg i kast med slumringen. Husk å sette på vekkeklokken slik at du får sjekket gryten etter ca 45 minutter. Tilsett mer vann eventuelt. Synes du det er for mye vann, kok uten lokk.

slumregryte-pakok

Krydre eventuelt like før servering.

Server og nyt!

Jeg ønsker deg gode mat- og familiestunder
og god helse

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, laktosefri, glutenfri hvis glutenfri pølse


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s