Blomkålsuppe med sitron

blomkalsuppe-servert

Nå venter det 3 uker med tett timeplan, så jeg trenger å tenke over hvordan jeg skal få spist godt disse ukene. Suppe er deilig mat som ofte har berget meg i travle tider. Da koker jeg opp en stor porsjon suppe og fryser ned. Med kokt egg, stekt bacon eller stekte pølsebiter som garnityr metter den lenge. Rekker jeg ikke å koke opp suppe, kjøper jeg sodd og frosne grønnsaker, koker dette opp og porsjonerer det i frysebeger. Næringsrike, mettende og velsmakende måltider gir inspirasjon og energi når jeg mest av alt trenger det.

Jeg tenker jeg koker opp en stor porsjon blomkålsuppe og baker Helseinspirators lavkarbolapper før startskuddet går på mandag. Da kan jeg spise suppe og lavkarbolapper med smør, suppe med egg, bacon eller pølse eller lapper med godt pålegg. Det blir bra – Da er alt klart til innholdsrike og spennende uker.

Kanskje trenger også du å være litt i forkant før hektiske dager. Prøv da gjerne denne deilige blomkålsuppen. Den «hemmelige» ingrediensen er sitron, som gir suppen en deilig frisk smak.

Du trenger
1 gulløk
1 sitron
Creme fraîche
2 egg
6 dl vann
3 dl kremfløte
2 stk grønnsaksbuljongterninger
Smør
Salt, pepper, muskat, timian (gjerne frisk timian)
Garnityr: Bacon eller skivet purreløk, olivenolje

Slik gjør du
Skjær løken i små biter. Surr den i en god spiseskje smør i en kasserolle inntil den er blank og myk. Tilsett 6 dl vann og tilsett buljongterningene. Del blomkålen i mindre biter og tilsett den. Kok til blomkålen er mør. Tilsett fløten og jevn suppen med stavmikser. Trekk kasserollen av platen. Skill eggene og visp eggeplommene i suppen. Visp også inn 1,5 dl creme fraîche. Varm opp suppen, men husk at den nå ikke må koke. Smak til med salt, pepper, muskat og timian.

Lag til garnityr
Strø litt garnityr over suppen ved servering. Her har jeg brukt stekt bacon og i tillegg rislet over litt olivenolje. Purreløk i fine tynne ringer smaker også godt og ser pent ut. Sistnevnte er gjerne det vi bruker når vi skal servere suppen som forrett til gjester.

Frityrstekt chorizopølse smaker også godt som garnityr. Varm opp solsikkeolje eller frityrolje i en kasserolle og friter tynne skiver pølse i oljen. La dem tørke på litt kjøkkenpapir.

Kanskje har du også lyst til å se på denne oppskriften: Pimpa blomkålsuppe – Fastfood

Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, laktoseredusert, glutenfri. Lav-fruktose


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s