Helseinspirators lavkarbobrød

servert-trineslavkarbobrod

Om du ønsker å følge TD Metodens kostholdsforslag for å redusere vekten, og elsker pålegg som smør, røkt laks, salami, hvite oster, egg, majones og andre fete pålegg, er det godt å ha et velsmakende lavkarbobrød tilgjengelig. Her er en oppskrift jeg har utviklet etter mange runder prøving og feiling – som endte veldig godt, bokstavelig talt. Nærmere enn dette kommer du ikke et «vanlig» brød uten å bruke noen kornsorter. Brødet er også glutenfritt.

Dette trenger du
1 stort beger cottage cheese á 400 gram
½ dl ekstra virgin olivenolje
6 egg
50 g valnøtter.
2 ss fiberhusk *
1/3 pose tørrgjær
70 g fibrex eller sukkerroefiber *
50 g linfrø
30 g solsikkefrø.
1 dl vann

* Et lavkarbobrød som skal ha et svært lavt karbohydratinnhold, kan ikke inneholde kruskakli eller havrekli, som lavkarbobrød ofte gjør. Det er derfor nødvendig å finne andre alternativer. Jeg har i stedet valgt Fibrex/Sukkerreofiber og fiberhusk som gir brødet en grov konsistens og binder deigen, slik at brødet blir fast og fint. Produktene fås på helsekostforretninger og ofte også i bakehyllene eller allergihyllene på dagligvareforretninger.

Slik gjør du
Cottage cheese, olivenolje, egg og valnøtter has i en bakebolle og mikses sammen til en glatt røre med stavmikser. Tilsett deretter fiberhusk, gjær, fibrex, linfrø, solsikkefrø og vann. Rør det hele sammen. Deigen er ganske bløt.

Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir. Hell i røren. Brødet kommer ikke til å heve seg så veldig mye. Bruk gjerne en slikkepott til å forme brødet slik du vil det skal se ut når det er ferdig stekt. Sett brødet i kald ovn, på en bakerist midt i ovnen. La brødet få heve i kald ovn i 1-2 timer. Sett så temperaturen på steikeovnen til 170 grader og stek brødet i 60 minutter. Ta brødet ut av formen, legg på risten og la det steke i 20 minutter til. Avkjøl brødet på rist uten å dekke det til med klede.

img_2746

Når brødet er godt avkjølt kan du oppbevare det i en pose i kjøleskapet. Du kan også skjære det opp i skiver og fryse ned i porsjoner. Brødet tiner raskt i brødrister.

Om du ønsker at brødet skal være en del av Fet-tallerken, se forslag til pålegg her: Brødmåltid – “Fet-tallerken”. Ønsker du å lage deg et deilig ostesmørbrød i lavkarboversjon finner du et forslag her.

Jeg ønsker deg gode matstunder
og god helse

Trine 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, laktosefri, glutenfri, lav-fruktose


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

7 thoughts on “Helseinspirators lavkarbobrød

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s