Entrecote og poteter

entrecote-servertSynes også du at biff og poteter utgjør en velsmakende duo? Her har du fastfood versjonen vi lagde oss forrige fredag. Vinforslag følger med. Retten er lettlaget og smaker himmelsk…

Dette er en fastfood-variant hvor vi har brukt saus på pose og frosne grønnsaker. Om du har lyst til å lage sausen fra bunnen anbefaler vi den vi laget til «Biffmiddag-Helstekt ytrefilet». Oppskriften ligger i menyen.

Dette trenger duentrecote-allevarene
1 godt mørnet entrecote til hver
1 pose frosne grønnsaker. Vi valgte en med rosenkål, gulrot og blomkål
1 pose  sjysaus
1 pose potetbåter
Smør
Salt, pepper

Velg et stykke entrecote som er så nært utløpsdato som mulig. Biff som har utløpsdato samme dag er ofte satt ned til halv pris. Det er også det møreste kjøttet, så velg definitivt det. Når det gjelder biff er det ikke ferskest mulig som gjelder, tvert i mot.

Forberedelser
Det første og viktigste du gjør for å få en mør biff er å velge et mørt stykke når du handler. Dernest er det viktig å oppbevare kjøttet i romtemperatur i minst 1 time før det stekes. Biff som kommer rett fra kjøleskapet og i den varme stekepannen har dårlige odds for å bli mør. Ta kjøttet ut av embalasjen og legg det på tørkepapir på kjøkkenbenken. Krydre den ene siden med kvernet salt og pepper.

Steke entrecoten
Smelt smør i steikepannen, helst en jernpanne. Bruk ganske høy varme. Når smøret er blitt lyst brunt, legger du én stor, eventuelt to små biffer i pannen med kryddersiden ned. Ikke dekk pannen med kjøttstykker, for da går varmen i pannen ned og biffen blir mer kokt enn stekt. Krydre oversiden. Trykk områdene med fett ned i steikepannen, slik at det får litt hjelp med å smelte. Steik til du får en fin steikeskorpe og snu og gjenta på den andre siden. Om biffen er tynn, vil den nå være ferdig stekt. Om den er tykkere kan du skru ned på varmen og la den steke 1-3 minutter til på hver side.

Tipps: Når biffen er ferdig stekt, bruk fingrene til å trykke ned kjøttet. Da lærer du å kjenne hvordan biffen skal kjennes ut når den er ferdig stekt.

Flytt biffen over til en skjærfjøl og la den ligge der og hvile i minst 10 minutter. Hviletiden er viktig. Om du skjærer i biffen med en gang den er stekt, vil det renne ut blodvann en stund etterpå. Det ser ikke særlig delikat ut på tallerkenen.

Potetene
Potetbåtene steikes i henhold til anvisning på posen

Sjyen
Sjyen lages i henhold til anvisning på posen.

Grønnsakene:
Damp dem møre i en kasserolle, under lokk.entrecote-gronnsakene

Vinforslag her:vinforslag

Da gjenstår det bare å nyte…

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken, laktosefri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s