Lettere kropp, bedre hjerte- karhelse

bilde-tjerneeksempel

Kjære “Kine”

Jeg har hatt den glede av å følge deg på din livsstilsendring i fire måneder nå. Du har gått ned 10 kilo på denne tiden og har også fått bedret ditt blodtrykk og dine kolesterolverdier. Du forteller at du bobler over av energi og at du føler deg fantastisk.

Ved å dele sin historie med dere ønsker Stjerneeksempelet «Kine» å vise at veien til våre helsemål kan være fylt med mestring og glede. Begrepet «Stjerneeksempel» henviser til slagordet vi i NLP Coach Team har tilknyttet vår logo

– Hos oss er alle stjerner –

Tekst, publiseringssted- og tid er godkjent av «Kine», og historien er dessuten anonymisert.

Du har fulgt TD Metoden? og valgt en kostplan hvor du kombinerer fete og karbohydratrike måltider og sier med forundring at du ikke kan fatte at du har gått ned i vekt til tross for at du har spist mer og ikke mindre. Gleden over å kunne spise både karbohydratrike brødskiver, fete sauser og til og med ferdigmat fra frysedisken var mer enn du våget å håpe på, og du forteller at dine venner og kollegaer tror du skeier ut når de ser deg spise din vektreduksjonsmat.

Du har en usedvanlig god toleranse for karbohydrater i kosten, noe som ikke er vanlig for en godt voksen dame på rundt de 50 år. Det tillater deg å gå ned i vekt på et svært variert kosthold med både «Mager-tallerkener» og «Fet-tallerkener», og dette ble din kostplan:

Frokost
Brød (halvgrovt, kjøpt) med magert kjøttpålegg, av og til mager prim. («Mager-tallerken»)

Lunsj
Frøknekkebrød med smør og kjøttpålegg («Fet-tallerken»),
eller som frokost («Mager-tallerken»)

Middag
Oftest «Fet-tallerken», noen ganger «Mager-tallerken»

Kvelds
Bær med krem eller frøknekkebrød med smør og kjøtt- eller fiskepålegg.
(«Fet-tallerken»)

Drikke
Ca 1,5 liter vann pr dag, samt kaffe. Drikke mest mellom måltidene.

Du har i disse fire månedene også spist is og kaker noen ganger og likevel gått raskt ned i vekt. Jeg forteller deg at det bare er «Bonde-typene» som kan være så omtrentlig med sin vektreduksjonskost, og vi gleder oss begge over at du kan være så fleksibel med kosten og likevel få så gode helse- og vektreduksjonsresultater.

Vi snakket den første tiden en del om dine tanker omkring mat. Du fikk så fort dårlig samvittighet og skyldfølelse når det ble spist noe utenom kostplanen og jeg visste at en slik intern dømmende dialog ikke kunne være med på lasset om varige resultater var målet, og det var det jo. Jeg sa ofte til deg «Du går ned i vekt, og du blir friskere. Da er kosten helt slik den skal være. Gled deg over at du kan velge å spise et kakestykke av og til og fortsett med det». Etter hvert våget du å stole på resultatene og ignorere skyldfølelsen når ikke alt ble helt etter planen. Det var godt å høre deg på en oppfølgingstime fortelle at det nå var mye lettere å spise bare det ene kakestykket og at det smakte mye bedre når du ikke lenger hadde så dårlig samvittighet.

Vi gleder oss sammen over dine oppdagelser om alt som er mulig. Du oppdaget disse månedene at veien til et lettere og friskere liv ikke trengte å bety sult, for mange forsakelser, dårlig samvittighet eller omstendig matlaging, og du forteller at du for første gang i ditt voksne liv tror det er mulig å ikke bare nå, men beholde ditt vektmål.

8 måneder etter vår siste time får jeg en tekstmelding fra deg hvor du forteller at det går bra med vekten og at du er så glad for det du har oppnådd. Jeg gleder meg over at du er så fornøyd med ditt resultat og din måte å leve på, og hører ad omveier at du inspirerer andre til å tro at det er mulig å oppnå et friskere og lettere liv på en svært så overkommelig måte.

«Kine» ønsker deg en god dag

… og god helse 🙂

Hva er TD metoden?


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s