Høstkos med urteté

bilde_urtetezappa

Vil du blogge litt om urteté Zappagutt var matmors spørsmål på søndagsmorgenen. Jeg logret ivrig og håpet at matmor forsto at det på hundespråket betydde Ja, selvsagt! Det gjorde hun heldigvis for det bar rett til fotoshoot. Jeg forsøkte etter beste evne å vise meg fra min mest engasjerte side og må jo i all beskjedenhet si at jeg synes dette ble et svært flatterende bilde av meg. Og som du ser så har jeg altså en stor kanne te og en kjempefin tékopp å kose meg med der jeg sitter og blogger. Det pleier ho mor også å ha når hun blogger eller gjør andre ting på kontoret sitt.

Ho mor liker mange forskjellige teér, og her er et bilde av de vi hadde hjemme i dag.

img_3126

Matmor ber meg si at hun ikke mottar sponsormidler fra téprodusentene, eller fra noen andre – sånn for ordens skyld altså.

I tillegg til urtetéene vi kjøper har vi jo laget te selv i sommer, og de havner også ofte i tekannen.

Mor sier at urtetéer er en fin måte å få i seg urtemedisin på. Teéne er ikke så sterk urtemedisin at de kan behandle sykdommer, men de kan hjelpe alle de flittige cellene i kroppen med å gjøre jobben sin.

For eksempel kan krydderteér med ingefær og kanel hjelpe menneskene til å fordøye maten bedre, mens urteteér med løvetannblader er vanndrivende og hjelper dem å drive ut væske i kroppen når man er hoven på grunn av væskebinding.

Mor sier også at det er veldig lurt å drikke ingefærté om man er litt forkjølet og tett i brystet. Nå er det egentlig litt rart at vi mennesker sier tett i brystet Zappagutt, for det betyr egentlig slim i bronkiene – og de er i lungene. Akkurat ja, så interessant – tenker jeg.

Når nå den saken er oppklart forteller mor videre at man enten kan kjøpe en krydderté med ingefær i, eller skjære skiver av en ingefærrot og trekke té på den.

Jeg lytter med spissede ører på det spennende mor forteller Da legger man noen skiver ingefærrot i en termos og heller over kokt vann. Teen blir sterkere og sterkere jo lengre roten trekker. Om den blir for sterk eller man vil ha mer te, kan man fylle på med litt mer kokt vann. Så lurt!!! logrer jeg entusiastisk.

Ho mor forteller ivrig videre at man kan lage egne téblandinger slik vi gjorde i sommer, eller man kan kjøpe ferdige téblandinger. Helsekostforretninger har et veldig stort utvalg og hos urteentusiasten Rolv Hjelmstad kan man bestille enkelturter og lage sin egen blanding. Bestilling gjøres via hans nettside www.rolv.no.

Og det er veldig fint å drikke té av sitronmelisse og humle om kvelden fortsetter mor. For da får du hjelp av urtene til å finne roen før leggetid! Kloster har en slik te som heter «Sove og beroligende te».

Tenk så spennende da. Jeg visste ikke om alt det fine urteteéne kunne gjøre for menneskene. Det er jo nesten slik at jeg synes det er synd at jeg som er hund ikke kan drikke urteté. Jeg har jo heldigvis beinene mine som jeg liker kjempegodt, så da får jeg unne menneskene litt god varm urteté i kalde høstkvelder.

Jeg ønsker deg voffende gode té-stunder
og god helse

Suss på nesen fra

a dog with a blogg
Zappa🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

 

One thought on “Høstkos med urteté

  1. Hege says:

    Tusen takk for et fint blogginnlegg om urtete, Zappa! Og ja, jeg er helt enig; det var et veldig fint bilde av deg. ☺️ Ønsker deg og matmor ei finfin uke! 🍃🍂☕️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s