Nei takk Diabetes!

bilde-tjerneeksempel

Kjære «Randi». Du er en av de mest iherdige menneskene jeg noen sinne har møtt. Du har bestemt deg – Type 2 diabetes og overvekt skal du definitivt ikke ha, og du har i 4 år nå lyktes med å holde deg frisk. Du har også gått ned 10 kilo og behold ditt vektresultat i 3 år.

Du er nå midt i 60-årene og er frisk, sprek og fylt med optimisme over hva din kropp kan prestere. Din optimisme gjelder også andre og du deler villig av dine erfaringer og hjelper andre til et lettere og friskere liv. Du er en naturkraft det er umulig å ikke la seg bli revet med av.

Ved å dele sin historie med dere ønsker Stjerneeksempelet «Randi» å vise at veien til våre helsemål kan være fylt med mestring og glede. Begrepet «Stjerneeksempel» henviser til slagordet vi i NLP Coach Team har tilknyttet vår logo

– Hos oss er alle stjerner –

Tekst, publiseringssted- og tid er godkjent av «Randi», og historien er dessuten anonymisert.

Da du for en del år siden var på kartleggingssamtale hos Lena og meg fortalte du at du etter en blodsukkerbelastning på sykehuset hadde fått vite at du var i ferd med å utvikle type 2 diabetes og måtte belage deg på å begynne med medisiner.

«Det er uaktuelt» sier du bestemt og fortsetter med «så legen min har sagt ja til at jeg kan forsøke kost og trening først». Du forteller at du alltid har sett på trening som noe du ikke ønsket å bruke tid på og i forhold til kosthold sier du at det i alle fall er uaktuelt å følge et lavkarbokosthold. Du vet hva du vil og er klar til å ta fatt på nye utfordringer. Lena og jeg bare elsker innstillingen til denne tøffe dama og vi gleder oss til hyggelige og utviklende stunder med vår nye stjerne.

Få uker senere er “Randi” i gang med ukentlige treninger og sitt skreddersydde kosthold. Hun følger TD Metoden og spiser det første året «Mager-tallerkener» til frokost og «Fet-tallerkener» til dagens øvrige måltider. Etter hvert som hun venner seg til et mer fett- og proteinholdig kosthold, går hun gradvis over til å hovedsakelig spise «Fet-tallerkener».

I dag trives hun veldig godt på sin høyfett-lavkarbokost. Søtsaker eller karbohydratrike matvarer rører hun nå nesten aldri. I stedet har gode oster og et godt glass vin blitt hennes luksus når hun vil kose seg.

Etter at hun for 3 år siden nådde sin målvekt har hun holdt seg på samme vekt, pluss/minus 3 kilo. Det har på ingen måte vært et lettkjøpt resultat. Hun har underveis fortvilt og vært forbannet over at hun har vært nødt til å  være så nøye med hva hun spiser for å få det vektresultatet mange andre oppnår så mye lettere. Hun har akseptert at det er slik det er, og vært tålmodig med seg selv. Belønningen har vært stor.

Da hun nylig tok en sukkerbelastningstest på sykehuset, hvor hun drakk sukkervann, viste blodprøvene at hun hadde type 2 diabetes. Når hun derimot lever sitt normale liv med ukentlige treninger og sitt lavkarbokosthold er imidlertid hennes langtidsblodsukker pene 5,3 og hennes fastende blodsukker mellom 4,9 og 5,2. Det er verdier som ligger svært langt unna det man forventer hos en person med type 2 diabetes.

“Randis” prosjekt «Nei takk Diabetes» har lyktes! Så lenge hun følger det som nå er blitt hennes normale kost, (og ikke drikker sukkervann) har hun strålende blodsukkerverdier, er frisk og medisinfri. Fastlegen har vært en viktig støttespiller og fulgt henne tett opp i hele perioden, og er svært imponert over hva hun har prestert.

På den karbohydratreduserte kosten har hennes kolesterolverdier dessuten bedret seg betydelig og er nå rent strålende.

Treningen er også blitt en viktig del av livet og Lena lokker henne med på sånt hun aldri våget å tro hun kunne få til. Hun er svært bevisst hvorfor hun trener og sier «Jeg trener for å ha det bra her og nå og for å kunne fortsette å gå turer, reise og være fysisk sterk og aktiv i alderdommen».

«Randis» mann støtter henne helhjertet og har som sin kone blitt en kostholds- og treningsentusiast. De er stolte av seg selv og roser hverandre for alle fremskritt de gjør. De er hverandres helter og motivatorer.

Randi ønsker deg gode dager og en god helse 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s