Pulled turkey m/ovnsbakte grønnsaker

pulledturkey-servert

Pulled Turkey med ovnsbakte grønnsaker smaker som en festrett og er samtidig så utrolig enkel å lage. Om man absolutt ikke kan lage mat, får man til denne retten.  Det vi synes gjør retten så ekstra god er de grønnsakene vi har valgt som tilbehør. Sødmen i gresskaret og løken og den litt mer bitre smaken fra brokkolien gir balanse til det kraftige kjøttet.  I tillegg til å smake veldig godt er retten svært rimelig. Hele måltidet til 3 personer kostet under hundrelappen.

Du trenger
Til 3 personerpulledturkey-ravarene

1 pakke pulled turkey
Grønnsaker. Vi valgte
– ½ gresskar (Butternut)
– ½ brokkoli
– 8 småløk
Knorr brunsaus med rosmarin
1 blomkål
Smør

Slik gjør du

Kalkunkjøttet
Det marinerte kjøttet i stekeposen legges i en ildfast form. Stekes på 180 grader i 40 minutter midt i ovnen. Ta så kjøttet ut, fjern stekeposen og legg kjøttet på en skjærefjøl. Bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre.

pulledturkey

Grønnsakene
Skrell og skjær grønnsakene i mindre biter, del løken i to. Legg grønnsakene i en ildfast form og ha over rikelig med olivenolje. Vend grønnsakene i olje. Det er særlig viktig at brokkolien fuktes i oljen før den stekes, ellers har blomstertoppen lett for å svi seg. Sett den ildfaste formen nederst i ovnen, uten bakeplate under.

pulledturkey-gronnsakene

Blomkålpuré
Rens blomkålhodet, fjern bladene og bunnen. Del blomkålen opp i grove biter. Legg dem i en kasserolle med ca ½ liter vann. Kok under lokk til blomkålen er mør. Sil av vannet. Vær nøye med å få blomkålen så tørr som mulig. Bruk stavmikseren for å mose blomkålen. Tilsett ca 50 gram smør, alt etter som hvor bløt/tørr blomkålmassen er. Til denne retten krydret vi ikke blomkålpureén.

Server og nyt..

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, laktosefri, fruktoseredusert


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s