Chicken Nuggets – Lavkarbo

chickennuggets-servert

«Du Trine». Har du lyst på en enkel oppskrift til bloggen som unger vil elske?» Spurte min alltid like blide og rause kollega Ida her om dagen. Det endte opp med at eldstejenta Stine og jeg fikk en trivelig stund sammen på kjøkkenet, og vår familie oppdaget en ny rett. Vi brukte det tilbehøret vi hadde tilgjengelig, som ble ovnsstekte grønnsaker, salat og salsa. Vi ble begeistret!! og planlegger allerede nye versjoner av denne lettlagede og rett og slett nydelige retten. Herved deler vi vårt første Chicken Nuggetsforsøk med dere. Håper den kan glede store og små.

Du trengerRelatert bilde
1 pose Bacon Krisp eller tilsvarende. Til høyre har du to forslag.
400-500 gram kyllingkjøttdeigBilderesultat for crispy europris
1 egg
Ingredisenser til salat. Vi hadde icebergsalat og tomat
1 boks salsa. Vi brukte Santa Maria Tacosaus
Salt, pepper, chilipulver
Olivenolje til de ovnsstekte grønnsakene
Smør til å steke Chicken Nuggets

Grønnsaker til ovnssteiking. Stine og Kjell Petter hadde lyst på poteter og jeg hadde lyst på sellerirot, så vi laget begge delene. Vi delte bare opp ildfastforemn i to “avdelinger” – så fikk alle det de mest av alt ønsket.

potetene

Slik gjør du

Ovnsbakte grønnsaker
Skrell og skjær potetene og stangsellerien i staver. Legg dem i den ildfaste formen og risle over olivenolje og kvern over salt og pepper. Sett formen på en rist midt i ovnen og stek på 220 grader til de er møre. Vend på grønnsakene ett pat ganger underveis.

Chicken Nuggets
IMG_3568.jpgKnus ca halve posen baconsvor porsjonsvis i morter til det blir et pulver. Strø pulveret utover et bakepapir. Bland kjøttdeigen med ett egg og krydre godt med ca 1 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/2 ts chilipulver. Smak deg frem. Bruk tid på å røres sammen ingrediensene. Da blir kjøttfarsen seig og lettere å forme.

Sett frem ett glass vann og finn frem en skje. Dypp skjeen i vannet og bruk den og hånden til å forme en bit av farsen til ønsket størrelse og fasong. Rull farsen i baconsvorpulveret og stek de dem i smør på moderat varme. La chicekn Nuggetene steke på alle sider, så vend dem underveis.

Salat
Lag salat av det du liker. Vi hadde tilgjengelig iceberg og tomater og laget salat av det. Vi laget ikke dressing.

Salsa
Vi kjøpte ferdig salsa på glass og helte det i små skåler, 1 til hver. Det gjorde det enkelet å dyppe chicken Nuggets bitene i salsaen før hver munnfull.

Vår erfaring
Denne versjonen var veldig enkel og rask å lage. Vi ser for oss at grønnsakene og chicken Nuggetsen kan bli veldig sprø om vi frityrsteker dem i olje.  Det forsøker vi neste gang når vi har mer tid. Ida foreslo dessuten en rømme/majonesdressing som vi vil teste. Min kollega Thomas sier han har god erfaring med å steke nuggetsene i steikovnen.

Fortsettelse følger…

Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse

Ida, Trine og Stine 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken hvis sellerirot. FettKarbo-tallerken hvis potet. Laktosefri, glutenfri 


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s