3-retters festmeny m/vin – Lavkarbo

montert

Om du ønsker å invitere til lavkarbo festmeny med vinpakke har du et velsmakende forslag her. Anledningen for gårdagens selskap var at Lena og jeg inviterte NLP Coach Teams skjønne livsstilsmedlemmer til julebord hjemme hos meg.  Å nyte et deilig måltid sammen med kjente og kjære mennesker er noe av det beste jeg vet! Vi koste oss sammen 🙂

Hele menyen, inklusive vinen, er lavkarbo. Det er også lagt vekt på at det meste av maten kan forberedes før gjestene kommer, slik at vertskapet kan tilbringe mest mulig tid ved festbordet.

Innlegg: Vinens gleder – Lavkarbo

FESTMENY

Forrett
Serranoskinke med smakelig garnityr
Vin: Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2015, #3045301, kr 165.

Hovedrett
Ostefylt kylling i rød curry
Vin: Vajra Dolcetto d’Alba 2015, #3051701, kr 175.

Dessert
Ostebuffé
Vin: Laroche Chardonnay L 2013, #635801, kr 120.

Dette trenger du
Til 10 personer

Forretten – Serranoskinke med smakelig garnityr
2 skiver serranoskinke til hver.
1 pakke vakumpakket fetaost naturell
1 cantaloupemelon
1 honningmelon
4 stilker vårløk
Olivenolje
Grovkvernet pepper
1 pakke pinjekjerner, ca 40 gram.

Slik gjør du
Skjær halvparten av melonene i terninger, fetaosten i litt flate firkanter og vårløken i små biter. Bruk ca 2/3 av løken, fra bunnen og opp. Lena og jeg skjærte opp alle ingrediensene til forretten tidlig på dagen og la dem i bokser i kjøleskapet. Ca 1/2 times tid før gjestene kom danderte vi skinken, melonen, fetaosten og vårløken på tallerkener og la over folie. Vi satte dem deretter kjølig. Det eneste som gjensto for å gjøre forretten ferdig var de ristede pinjekjernene, olivenoljen og kvernet pepper. Før servering ristet vi pinjekjernene i tørr panne og drysset over retten. Deretter rislet vi over litt olivenolje og kvernet over sort pepper. Det hele ble riktig så vakkert og velsmakende.

forrett-festmeny

Hovedretten – Ostefylt kylling i rød curry
Ingredienser til retten og fremgangsmåte finner du her. Øk oppskriften ettersom hvor mange du skal servere. Bruk gjerne noen kroner ekstra til å kjøpe kyllingfilet av litt god kvalitet. En kyllingfilet av god kvalitet er fast i kjøttet, og gir både et pent og velsmakende resultat. Vi valgte store fileter fra firmaet Ytterøy.

KyllingKokkossaus-FerdigServert

Vi fylte og stekte kyllingfiletene ferdige 1 time før gjestene kom, og la dem på en steikeplate som vi satte midt i steikovnen. 20 minutter før servering var det derfor bare å slå på varmen og la de fylte kyllingfiletene få steke seg ferdig. Grønnsakene skjærte vi opp tidlig på dagen, og la i seperate bokser. Også sausen blandet vi ferdig på forhånd (kokkosmelk, sitronsaft og red curry).

Etter at forretten var spist, satte vi gulrøttene på forsiktig steking i smør. Med 10 porsjoner trengte vi å bruke 2 steikepanner. Etter en liten stund, ca 10 minutter, tilsatte vi rødløken og sukkerertene. Noen korte turer på kjøkkenet for å røre i grønnsakene var alt som trengtes. Mot slutten helte vi over sausen og smakte til med salt og pepper.

Dessert – Ostebuffé
Desserten var enkelt og greit ulike oster lagt ut på en fjøl. Vi hadde også skåler med ulike nøtter som tilbehør. Om det ønskes et søtt lavkarbotilbehør, vil bringebær, jordbær og litt cantaloupemelon smake. Til de av våre gjester som ikke fulgte et lavkarbokosthold tilbød vi frukt-/nøttekaker (til venstre), syltetøy samt valnøtte- og akasiehonningblanding (akasiahonningen blandes med hakkede valnøtter).

ostefat

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Lena 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken 


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Vil du vite mer om TD-metoden, klikk på bildet under

FB-covern customized TD-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s