O jul med din glede

Fun homemade santa pancake breakfast for kids,copy space backgro
Så er atter en gang jula rett rundt hjørnet. Noen gleder seg  mens andre har blandede følelser for høytiden som nærmer seg. Noen av de som har blandede følelser har et sterkt ønske om å oppnå en bedre helse og/eller lavere vekt, og ser på julens overveldende matbud som en prøvelse de gjerne skulle vært foruten.

Jeg jobber selv for å kunne beholde den gode helsen og lavere vekten jeg har strevet sånn for å oppnå, og skjønner hvor dyrebare slike store gaver i livet er. De er definitivt verd litt strev for å oppnå og beholde. Det er HVORDAN vi strever med saken som avgjør om vi kan nyte hverdagens og høytidenes matstunder med ro og glede. For det er mulig å glede seg til jul, nyte deilig mat og likevel nå sine vekt- og helsemål.

For å nå de mål vi setter oss er det hva vi velger å gjøre i alle årets 365 dager som vil bety noe. I et slikt perspektiv utgjør julen tross alt kun 2 små uker av årets 52.

Du er prosjektleder i ditt livsstilsprosjekt og trenger å tenke som en prosjektleder om du vil nå ditt livsstilsmål og samtidig nyte reisen. Del gjerne året opp i prosjektperioder med ulik intensitet i innsats, og ta bevisste valg i forhold til hvordan du vil gjøre det i blant annet julen.

Kanskje ønsker du i julen å kose deg med yndlingsmaten din, om det er sirupssnippene eller riskremen. Disse er bare noen få måltider på et helt år, og vil ikke sabotere ditt langsiktige mål. Spis med tilstedeværelse og glede. Kanskje vil du oppdage at  den gode følelsen krydrer måltidet med et velvære som gjør deg fornøyd med litt mindre?

Kanskje ønsker du motsatt å avstå fra noen av julens mattradisjoner. Det er også i orden. Du trenger ikke å spise for å tilfredsstille andre. Når du sier nei takk med ro og aksept vil det være tydelig at du er fornøyd med ditt valg og ikke trenger å “nødes”.

Bare du vet hva som er rett for deg. Du trenger hverken å forklare eller forsvare ditt valg. 

Velg det du innerst inne vet du vil. Den gode følelsen av å være sjef i eget liv vil gi deg den kraften og motivasjonen du trenger for å nå og beholde ditt helsemål.

Når valget er tatt slipper du å gå julen i møtet med en uavklart indre konflikt. Du kan legge bort jeg burde/burde ikke, og i stedet glede deg over den julematen du har valgt å spise med ro, tilstedeværelse og nytelse.

Hva enn du velger, så er det et godt valg fordi det er ditt valg.

Jeg ønsker deg en god førjulstid, og en god jul
… med nytelse og glede

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s