Svinefilet med grønnkål

svinefilet-servert

Grønnkålen er en grov og robust skapning, og krever kanskje litt godvilje for å bli tatt inn i varmen ved komfyren. Det spennende med grønnkålen er at den skjuler noen usedvanlige skatter. Denne tøffingen er nemlig proppfull av næringsstoffer, deriblant betakaroten, jern og kalium. Grønnkålen inneholder faktisk mer betakaroten enn gulrot. Om du har lyst til å invitere en bunt grønnkål hjem til deg, kan du gjerne prøve denne oppskriften. Kanskje blir det starten (eller fortsettelsen) på et godt vennskap.

gronnkal

Du trenger
Til 4 personer

700 – 800 gram svinefilet
300 gram aromasopp
120 gram grønnkål
1 liten pakke kremfløte
1 sitron
Olivenolje
Soyasaus
Hvitvinseddik
1 gulløk
Smør
Salt, pepper
Hvitløkssalt
Timian, fersk eller tørket

Slik gjør du

Svinefileten
Bland marinade i en plastpose slik: Saften av 1 sitron, 1,5 dl god olivenolje, ca 1 ss kvernet sortpepper, 1 ss soyasaus, 1/2 dl hvitvinseddik, 1ss hvitløkssalt. Legg i svinefileten og knyt sammen posen. Vend den slik at svinefileten dekkes av marinade. La den marinere i 2-3 timer.

svinefilet-stekes

Sett steikovnen på 220 grader.

Varm opp steikepannen og smelt i en klatt smør. Ta svinefileten ut av marinaden og brun den  på alle sider. Legg svinefileten i en ildfast form som akkurat har plass til fileten og sett i et steiketermometer. Hell marinaden i formen. La den stekes i midt i ovnen til termometeret viser 75-80 grader. Ta ut fileten og legg den på en skjærefjøl, og la den hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den. Steikesjyen tas vare på til stuingen.

Sopp- og grønnkålstuing
Skrell og skiv opp løken. Stek den lyst gylden i smør. Skjær bort tuppen av stilken på soppen og skiv soppen i mindre skiver. Tilsett soppen og stek til den har fått farge. Hell over 3 dl kremfløte. Kok opp.

soppstuing

Fjern de grove delene av grønnkålen og hakk opp resten. Grønnkålen tilsettes soppstuingen. Vend den inn. Tilsett også steikesjyen. La stuingen koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper samt 1 ts tørkt timian eller 3 ss fersk.

Jeg ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine  🙂

Kategori: “Fet-tallerken”, glutenfri, laktoseredusert, fruktoseredusert


Trine A. Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg

Om meg

TIL FORSIDEN: https://helseinspirator.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s