Gratinert blomkål med bacon

bilde-ostegratinertblomkal

«Hva skal vi lage til middag i morgen» var tanken da jeg tittet inn i kjøleskapet. Der lå det en pakke revet ost og en pakke bacon det ville vært fint å få avsetning for, så valget falt på ostegratinert blomkål med bacon. En rask tur på butikken på hjem fra jobb for å handle 2 blomkål og en pakke fløte, så hadde vi alt vi trengte til en god middag.

Du trenger
Til 4 porsjoner
2 små blomkål
300 gram bacon i terninger
3 dl kremfløte (laktosefri eller vanlig)
4 dl revet hvitost
Smør

Salt, pepper, meksikansk chilipulver eller 1/2 fersk chili

Slik gjør du
Sett steikeovnen på 220 grader. Fyll ca. 3 cm vann i 2 kasseroller og sett vannet på kok. Fjern bunnen og bladene fra de to blomkålene og legg en hel blomkål i hver kasserolle. La dem koke under lokk. Legg baconet i en stor ildfast form, spre det godt. Sett formen på en rist midt i ovnen og la baconet steke til det begynner å bli gyldent. Det trenger ikke å steke helt ferdig siden det skal steke videre når blomkålen gratineres.

Ostesausen
2 ss smør
1 ss siktet hevte eller spelt
3 dl kremfløte
4 dl revet ost
Salt, pepper, meksikansk chili (eller 1/2 fersk chili)

Smelt smøret og visp inn melet. Tilsett kremfløten og osten og visp det hele sammen. La det koke opp mens du visper. Krydre med litt salt, pepper og ca. ½ teskje chili. Bruk eventuelt i stedet 1/2 fersk chili som du hakker opp i små biter.

Bruk en kniv for å sjekke at blomkålen er mør. Når den er mør legger du de to blomkålene i en ildfast form som bare akkurat rommer blomkålen. Del eventuelt opp blomkålene om det er nødvendig for å få plass i formen. Hell over ostesausen og spre baconet på toppen. Strø eventuelt over litt ekstra ost.

Gratiner retten midt i ovnen på over- og undervarme til toppen er gylden, ca 20 minutter.

Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken , laktoseredusert, fruktoseredusert


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s