Saftige proteinrike scones

sconesservertMin første tanke i morges når vekkeklokken ringte var at en deilig sconesfrokost ventet meg. Det var derfor lett å stå opp på første ringelyd, og jeg ruslet forventningsfult opp til kjøkkenet. Mens kaffetrakteren laget sine vante lyder og spredde herlige dufter i huset varmet jeg sconesen et lite øyeblikk i steikovnen. Få minutter senere satt jeg godt oppkveilet i godstolen i pysjen og nøt den deilige frokosten mens hjernen så smått begynte å innstille seg på dagen som ventet.

Dagens motto: En god start i magen gir energi til dagen 🙂

Disse sconesene er så smaksrike og saftige i seg selv at de ikke trenger noe pålegg. Om du følger en kostplan med TD Metodens tallerkenmodeller er de i seg selv en Mager-tallerken på grunn av det høye proteininnholdet. Hele 21 % av energiinnholdet er protein.

Denne oppskriften har jeg justert flere ganger før jeg ble helt fornøyd. Jeg har gjort deigen litt bløtere og brukt muffinsformer i stedet for å lage runde “brød” som jeg deretter deler opp – slik oppskriften først var. Jeg har også fylt sconesene med bær. Navnet scones stemmer nok ikke lenger – de er mer blitt muffins. Vel, vel. det er jo bare formaliteter. Det er smaken som teller. Siden disse ble så populære her hjemme har jeg dessuten gjort oppskriften større. Nå synes jeg oppskriften er perfekt, så her er siste versjon:

Muffins-ServertBrett.jpg

Du trenger
6 dl siktet spelt eller hvete
6 dl lettkokte havregryn
400 g mager cottage cheese
300 g mager kesam
2 egg
2 ss sukker
1 ss bakepulver
5 dl lettmelk
Hele bringebær og/eller blåbær. Du kan også bruke fruktbiter
Litt smeltet smør eller olje, muffinsformer

Slik gjør du
Alle ingrediensene has i en bakebolle. Elt sammen deigen med en sleiv eller hendene. La deigen få stå og svelle i minst 1/2 time. Du kan godt la deigen stå lengre i kjøleskapet og steke dem når det passer. Smelt litt smør i en kasserolle. Bruk litt smør til å pensle muffinsformene. Sett dem opp ned på bakeplaten mens du pensler resten. Da renner overskuddsfett ut av formen. Legg en skje deig i hver form og fyll en bakeplate med fylte muffinsformer. Dytt inn 2-3 bær i hver eller tilsvarende fruktbiter.

Sett steikovnen på 220 grader. Når ovnen er varm stekes sconesen/muffinsene til de er lyst brune på toppen, ca 20 minutter. La dem avkjøles før de spises, så slipper de formen lettere.

Disse proteinrike og mettende sconesen/muffinsene er kjempefine som turmat. De kan fryses.

Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s