Spagetti og kjøttsaus – fastfood

Spagettiservert

Når du kjenner at du bare må ha mat nåååå! – er dette et ypperlig måltid som kan gjøre deg mett og fornøyd temmelig kjappt. Med litt effektivitet er måltidet ferdig tilberedt på bare 10 minutter. Dette måltider er også næringsrikt, hvor særlig karbonadedeigen og pastasausen bidrar med vitaminer, mineraler og andre gode næringsstoffer. Om du, slik som meg, også elsker de gode smakene og konsistensene i denne enkle retten, er det lett å bli fornøyd på så mange vis.

Du trengerRåvarene-Spagetti
Karbonadedeig
Pastasaus
Pasta

Alle ingrdiensene har under 9 gram fett per 100 gram.

For ordens skyld: Denne bloggen tar ikke imot sponsormidler for produkter som fremheves i innlegg.

Slik gjør du
Stek karbonadedeigen i teflonpanne eller lignende, uten fett. Sausen varmes opp i en kasserolle. Spagettien kokes i henhold til pakningens anvisning.

Vipps. Deilig mat på null komma swish!

Ja, men
Jeg vet mange tenker at de ikke bør velge pasta av hvitt mel, men i stedet velge fullkornspasta. Javisst er det flere næringsstoffer i fullkornsmel enn i siktet mel. Om ditt kosthold generelt er næringsrikt spiller det dog ingen rolle om du velger den hvite pastaen av og til. Det er summen av ditt kosthold som teller.

Jeg hører også at noen tror at det er bedre å velge fullkornspasta om man vil redusere mengden karbohydrater i kosten. Det kan jeg avkrefte, da det er omtrentlig like mye karbohydrater i fullkornspasta som i pasta av siktet mel. Mel er mel, og kornets  malingsgraden er ikke relevant i denne sammenhengen. Det samme gjelder for andre kornprodukter.

Og hva med sausen da, spør du kanskje. Er det ikke bedre å lage den selv. Tjaaa, sier jeg. Jeg synes at mange matvareprodusenter gjør en aldeles strålende jobb i å fremstille næringsrike og smaksfulle produkter, og jeg velger derfor med glede både ferdige sauser og andre halvfabrikata i mitt kosthold. det betyr ikke at jeg ikke akn lage en saus selv, men noen ganger orker jeg bare ikke det. Da synes jeg det er godt at noen andre har lagt sin sjel i å tilby oss produsenter gode alternativer.

PastasausInnhold

Den pastasausen vi her har valgt trenger bare oppvarming, så er den ferdig. En titt på innholdsfortegnelsen viser at sausen i hovedsak består av tomat og for øvrig består av rene råvarer. Det er jeg svært fornøyd med.

Smaken på sausen er svært mild, og passer godt til små barnemunner. De fleste voksne ønsker kanskje sterkere smaker, så en dæsj tabasco i sausen vil gjøre underverker.

Vi ønsker deg gode dager og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken , laktosefri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

One thought on “Spagetti og kjøttsaus – fastfood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s