Grønnsakspai

Grønnsakspai-FerdigMens ungene var på tur hjemover gjorde jeg huset klart for besøket. Jeg redde senger og puslet i huset mens jeg gledet meg til at vi alle skulle være samlet igjen. Å rydde huset og gjøre klar rommene til gjestene synes jeg er en hyggelig måte å vise at vi har ventet på dem og at de er velkommen. Av samme grunn er det trivelig å servere dem et godt måltid ved ankomst.

Jeg laget derfor en av barnas yndlingsretter som hjemkomstmat – grønnsakspai. Det er en rett ungene og jeg komponerte sammen da de var små, og som vi har spist mange ganger siden. Jeg håpet på at også vår kjære svigersønnen ville like retten. Jeg satte igang med matlagingen og sendte tekstmelding til ungene om at grønnsakspai ventet når de kom frem, og fikk begeistrede svar tilbake. Snart kunne vi igjen samles over et godt måltid.

Om du ønsker å lage pai, passer denne paibunnen til mange typer fyll. Den er sprø og god og smuldrer ikke slik mange paibunner gjør. Tilsetter du litt sukker kan du bruke den til en bærpai. Du kan også tilsette kjøtt, fisk eller reker i fyllet og slik få en annen type middagspai. Mulighetene er mange.

Dette trenger du til grønnsakspaien

Paibunnen
3 dl siktet spelt eller hvete
2 dl havregryn
50 gram smør
1 dl olivenolje
1 egg
Ca 8 ss kaldt vann

Fyll
1 liten blomkål
1 brokkoli
1 rød paprika
1 grønnsaksbuljongterning

Topping
3 egg
150 gram raspet hvitost
½ dl melk
Litt chilipulver, salt, pepper, timian

Slik gjør du
Sørg for at smøret er romtemperert før du lager paibunnen. Bland alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor eller elt sammen for hånd i en bakebolle. Deigen skal være litt løs. Klem deigen ut i en paiform og sett den i kjøleskapet i minst 15 minutter.

Sett steikovnen på 200 grader.

Kok opp litt vann i en kasserolle og tilsett en buljongterning. Skrell brokkolien og blomkålen og del dem opp i avlange buketter. Kok grønnsakene møre under lokk og sik av vannet. Skjær paprikaen i staver.

Lag toppingen slik: Visp sammen eggene, melken og krydderet og vend så inn hvitosten.

GrønnsakspaiUnderveisSteik bunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta bunnen ut av steikovnen og legg i brokkoli- og blomkålbukettene. Legg deretter over paprikastavene. Spre toppingen over fyllet. Steik paien til toppingen er gylden – ca 20 minutter.

Paien kan serveres varm eller kald.

Det er stor stas her i huset om det blir pairester og det er mulig å varme seg et stykke senere. Denne gangen ble det rester, og det var trivelig å komme hjem etter jobb dagen etter og se at paien var oppspist.

Vi ønsker deg gode dager og god helse

Trine 🙂

Kategori: TD Metodens FettKarbo-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s