Confiterte kyllinglår

ConfitertKyllinglår.jpg

Confitering gjør kjøttet utrolig mørt og er en enkel måte å lage festmat av rimelige kyllinglår. Denne gangen confiterte vi kyllinglår for å ha dem tilgjengelig som snacks. Da de var ferdig confiterte lot vi dem ligge i gryten, tilgjengelig for den som ønsket seg en enkel godbit. Et godt dryss pepper, litt salt og en omgang i steikovnen, så får man et usedvanlig mørt kyllinglår med et deilig sprøtt skinn.

Dette trenger du
2,5 kg kyllinglår
2 liter frityrolje eller solsikkeolje
Hel svartpepper
Stjerneanis
Laubærblad

Slik gjør du
Legg kyllinglårene i en stor kasserolle og dekk dem med oljen. Legg i ca 1 ss hel svartpepper, 3 stk stjerneanis og 3 laubærblad. La kjøttet småkoke i 4-6 timer. Nå er de ferdige og kan stå i gryten ett par dager, eventuelt legges i kjøleskapet eller fryses ned.

KonfitertKylling-KonfiteringenNår du vil lage deg ett kyllinglår eller to, drysser du godt med pepper over og litt salt. Legg lårene i en ildfastform og stek dem høyt i steikovnen på 220 grader til de blir litt gyldne. Bruk eventuelt grillfunksjonen på slutten.

Vi ønsker deg gode dager og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, laktosefri, fruktosefri, glutenfri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s