Grønn curry

Fredagscurry

Tilfreds med arbeidsuken og temmelig sliten i hodet låste jeg kontoret og tok helg. Zappa, som pleier å være sammen med meg på jobb, så forventningsfult på meg – ivrig på å få komme ut og lukte på deilige ting langs veikanten. En liten rusletur i nabolaget så var også han tilfreds og vi kunne vende nesen/snuten hjem. Der var Kjell Petter allerede igang med middagen og jeg fikk beskjed om at han hadde lyst til å pusle med sitt på kjøkkenet og at det var tid til å hvile litt før middag om jeg ønsket det. Dermed ble det sofaen og en blund under mormors ullteppe på meg, med Zappa på gulvteppet like nedenfor. Mens jeg slumret så god og varm under teppet hørte jeg lydene fra Zappa som drømte, og de gode lydene og etterhvert duftene fra kjøkkenet. For en deilig start på helgen…

Da Kjell Petter annonserte at middagen var ferdig var det lett å hoppe ut av sofaen og ta sikte på kjøkkenet hvor godsaker lokket så liflig med sin duft. Han hadde laget en grønn curry av det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Vi hadde for lenge siden kjøpt et glass green curry paste ved en feiltagelse, vi skulle ha rød, og denne grønne varianten ble nå brukt i curryen. Det feilkjøpet ble vi veldig fornøyde med, for nam!! så godt det ble. Grønn curry ga en helt annen smak enn rød curry, den smakte mer likt spisskummen.

Vi koste oss med den deilige maten – vi to med curryen og Zappa med sitt margbein. Og sannelig ble det også rester til kvelds.

Du trenger
Til 4 porsjoner

Bilderesultat for green curry paste santa maria800 gram svinefilet.
Vi hadde 2 pakker svinefilet i biter.
1/2 blomkål
1 gulløk
1 vårløk
2 bokser kokkosmelk (fet)
1/2-2/3 glass green curry paste (avhengig av hvor sterk du vil ha curryen)
1/2 sitron
Sort pepper
Olivenolje
Eventuelt tilbehør: Ris, brød eller rømme

Slik gjør du
Brun kjøttet i olivenolje. Legg det til sides. Skrell og skjær gulløken i små biter og surr den i olje til den mykner og får litt farge. Kjøttet, løken, kokkosmelken og curry paste blandes sammen i gryten. Smak til med kvernet sort pepper og saften av 1/2 sitron. Skjær blomkålen i små biter og tilsett også den. Vi brukte blomkål fordi det var det vi hadde tilgjengelig. Andre grønnsaker passer også, for eksempel sukkererter.

La curryen få koke under lokk til blomkålen er mør, ca 20-30 minutter. Server curryen slik den er som en suppe eller server den med ris eller brød. Vi liker også veldig godt å spise curry med en klatt rømme over. Dryss gjerne over litt finhakket vårløk.

Server og nyt stunden.

Vi ønsker deg gode dager og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken (uten ris/brød, eller med rømme) eller FettKarbo-tallerken (med ris eller brød), laktosefri, glutenfri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s