Grønn iste

GrønnIsteGrønn te inneholder helsefremmende stoffer med eksotiske navn som polyfenoler og epigallocatechin (EGCG). Grønn te inneholder dessuten det stimulerende stoffet koffein. Disse og flere andre stoffer i grønn te hevdes å forbedre hukommelsen, forbrenningen, energien og immunforsvar, og dessuten forebygge flere sykdommer. Hvor mye av disse fordelene vi kan høste ved å drikke litt grønn te i ny og ne er det vanskelig å vite. Andre livsstilsfaktorer vil uansett også ha betydning.

Å drikke grønn te av og til kan likevel være en god helseinvestering og gi den gode følelsen av å gjøre noe godt for seg selv. Jeg liker best grønn te i form av iste, fordi den smaker mildere enn varm te.

Grønn te finnes i alle mulige varianter. Særlig godt utvalg pleier de å ha på helsekostforretninger og såkalte “innvandrerbutikker”. Velg gjerne en med litt bitter smak, som indikerer at den inneholder gode mengder av de virksomme stoffene.

Slik kan du lage iste.
Kok opp ca 7 dl vann. Hell vannet over i en kjeramikkmugge eller annen ildfast beholder. Legg i 3 poser grønn te. La teen trekke i minst 1 time slik at den blir grønn og sterk. Teen settes så i kjøleskapet til avkjøling.

Server teen slik den er, gjerne med en isbit i, eventuelt også en skive lime eller sitron. Søt den eventuelt om du ønsker det.

En stor mugge med grønn te, isbiter, limebåter og sitronmelisse er noe vi synes er en hyggelig ting å servere gjester på en varm sommerdag.

Kanskje ønsker også du å overraske dine venner med litt flytende grønn helse?

Jeg ønsker deg gode dager og god helse

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s