Kylling med reddiksalat

KyllingSalat-ServertJobbene våre har krevd oss det lille ekstra i noen uker nå og det har derfor blitt mindre fritid. For oss blir det da så ekstra viktig å nyte kveldsstundene med et godt måltid, småprat og yndlings TV-serien vår. Det er stadig vekk slike perioder i våre liv og da skifter vi gir og nedprioriterer husarbeid og sosialisering kraftig. For oss er det viktigere med et daglig mentalt og kroppslig påfyll enn et rent og ryddig hjem. Venner og familie kjenner oss og vet at vi er tilbake når det roer seg litt.

Når tiden ikke strekker til, må vi prioritere og vår prioritering fungerer veldig godt for oss. Den gjør hverdagen harmonisk uavhengig av arbeidssituasjonen.

IMG_6703.jpgForrige uke kom Kjell Petter hjem med en ny matvare – reddikspirer. Det hadde vi aldri spist før så vi diskuterte litt att og frem hvordan vi skulle bruke den. Resultatet ble ostefylt kylling surret i bacon med en reddiksalat til. Veldig enkelt og veldig godt. Ett godt glass vin til ble det også. Gode mat og vinopplevelser midt i uka er helt innafor synes vi.

Blid og fornøyd etter det gode måltidet, med behagelig pysjbukse på, BH-en kastet under stuebordet og rompa godt plassert i sofaen rakk vi også å se 2 episoder av White Collar som for tiden er den TV-serien vi følger. Slike koselige kveldsstunder er noe vi går inn for å få til hver kveld. Da er det lett å stå opp dagen etter – og møte den med energi og glede.

For oss er det gode liv slike små hverdagsgleder.

Om du ønsker å lage denne retten finner du oppskriften under. En god kosebukse og litt rekreasjonstid som garnityr kan gjøre måltidet ekstra smaksfult 🙂

Du trenger
Til 3 personer

3 store kyllingfileter
9 skiver bacon.
3 store skiver Brie
1 stor hjertesalat eller 2 små
4 reddiker
1/2 pose reddikspirer (25 gram)
Olivenolje, hvitvinseddik, salt, pepper, sitron, hvitløk til dressingen

Slik gjør du

Kyllingen

Sett steikeovnen på 180 grader. Skjær et snitt i hver kyllingfilet, du deler den nesten i to der fileten er tykkest. Fyll lommen med brie. Krydre med salt og pepper. Lukk lommen godt over fyllet og surr 3 skiver bacon rundt hver filet.

IMG_3341

Stek dem litt i smør på hver side i en middels varm stekepanne. De skal ikke gjennomstekes, kun brunes. Legg filetene i en ildfaste form midt i steikeovnen og stek dem i 10-20 minutter. Om baconet ikke er gyldent kan du en kort stund grille dem øverst i ovnen. Del hver filet i 2 og server sammen med salaten og dressingen.

Salaten
Vask salaten og reddiken. Strimle salaten og skjær reddiken i båter. Bland med spirene.

IMG_6713Dressingen
Bland sammen ca 1/2 dl smakssterk olivenolje, sitronsaft (fra ca 1/2 sitron), 2 ss hvitvinseddik, 1 presset fedd hvitløk, litt salt og pepper. Ingrediensene piskes sammen med en gaffel. Smak deg frem til du er fornøyd.

Server og nyt stunden!

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, glutenfri, laktosefri, fruktoseredusert


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s