TD-metodens Tallerkenmodeller

TD-metodenTallerkenmodellene

I TD-metoden er det 4 tallerkenmodeller som kan inngå i ditt kosthold og bidra til å stabilisere ditt blodsukker, bedre en rekke helseplager og regulere vekten. De utgjør sammen «den brede» vei til et lettere og friskere liv. De 4 tallerkenmodellene er:

  • Mager-tallerkenen
  • Fet-tallerkenen
  • Nøytral-tallerkenen
  • Fett-Karbo-tallerkenen

De 3 første tallerkenmodellene kan inngå i et vektreduksjonskosthold – på samme dag om ønskelig. Den siste kan inngå i et vektstabiliserende- eller vektøkende kosthold, avhengig av hvor mange slike tallerkenmodeller man spiser hver dag.

I  dette innlegget i Allers (AllersHele) kan du lese hva TD-metoden er, og du får her en kort veiledning til hvordan du kombinerer tallerkenmodellene i et vektreduserende kosthold. Du kan lese mer om TD-metoden i boken Lettere – slank med fornuft.

Bøker-Linn-Liten

Om Mager-tallerkenen
Mager-tallerkenen er fettfattig og inneholder maks 9 gram fett per 100 gram. Tallerkenmodellen er også proteinrik.

Om Fet-tallerkenen
Fet-tallerkenen er fet. Den er også karbohydratfattig og inneholder maks 6 gram karbohydrater per 100 gram. Tallerkenmodellen er også proteinrik.

Om Nøytral-tallerkenen
Nøytral-tallerkenen er både fettfattig og karbohydratfattig. Tallerkenmodellen er også proteinrik.

Om FettKarbo-tallerkenen
FettKarbo-tallerkenen er både fet og karbohydratrik. Tallerkenmodellen er også proteinrik.

Måltidsforslag
Alle oppskriftene i bloggen er merket med hvilken tallerkenmodell den tilhører – se nederst i oppskriftene. Under menyvalget «Måltidsforslag» ser du også at måltidsforslagene er sortert på tallerkenmodeller og derunder i Kalde retter og varme retter. Se bildet under. For de som følger TD-metoden blir det slik enkelt å finne frem til relevante oppskrifter og måltidsforslag. For alle andre, er oppdelingen mindre viktig og man kan lete etter oppskrifter under alle menyene, eventuelt søke etter oppskrift i søkefeltet oppe til høyre.

Det er desverre en feil i menyen som gjør at forslag til varme retter til Fet-tallerkenen blir blokkert av en horisonal meny. Jeg får om ikke alt for lenge hjelp til å løse det.  Du kan foreløpig løse det med å rett og slett ignorere denne menyen og bruke musepekeren slik du ellers gjør i menyen – dra pekeren litt ned – så dukker menyforslagene opp.

Menyvalg

Som du vil merke i oppskriftene kan du både nyte karbohydratrike matvarer som brød, potet og pasta og fete matvarer som smør, rømme og fete kjøttstykker. I TD-metoden er det nemlig ingen konflikt mellom fettet og karbohydratene. Du trenger bare å passe på at det går minst 3 timer mellom dine karbohydratrike- og fete måltider. Les gjerne dette innlegget for en rask innføring i metoden: AllersHele. Om du ønsker å vite hvorfor mitt forslag til fett i maten avviker fra statens råd for ernærings anbefaling, kan du lese dette innlegget.

Det er bare å nyte det hele mens du gleder deg over din lavere vekt, bedre helse eller hyggelige matstund – eller en kombinasjon av disse hyggelige fordelene ved å spise ekte mat med god smak.

Du vil også oppdage at halvfabrikata som ferdigkjøpte fiskekaker og saus på pose er en del av flere oppskrifter. I et virkekelig liv er det tross alt få som prioriterer å lage alle måltider fra bunnen av. Å kunne velge lettvinte og velsmakende løsninger i hverdagen gjør det så mye mer overkommelig og lystbetont å holde seg til et helsefremmende og eventuelt vektreduserende kosthold.

For ordens skyld informerer jeg om at jeg ikke tar imot honorar fra produsentene av de produktene jeg har med i oppskriftene. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre i fremtiden. For meg er det viktig at du som leser av bloggen skal være trygg på at mine motiver for å fremheve enkelte produkter er rent faglige.

Om du slik som hjemme hos oss synes at et godt glass vin løfter matopplevelsen, kan du også glede deg over å også finne innlegg om vin under denne menyen.

Og til sist vil jeg henvise til menyvalget “Budsjettmat” hvor du finner forslag til rimelige og gode retter.

Vi håper at oppskriftene kan inspirere deg og bidra til hyggelige matstunder og god helse.

Lykke til ønskes fra bloggteamet

Trine, Kjell Petter og Zappa 🙂

I forbindelse med boklanseringen er jeg på foredragsturné med foredraget Et lettere liv, basert på boken. På neste turnérunde besøker jeg Nesna (16/9), Åndalsnes (24/9), Molde (25/9), Oslo (26/9), Løten (27/9), Bodø (30/9), Fauske (1/10) og Rognan (2/10). Info/påmelding her.  Du er hjertelig velkommen!

Kurset LETTERE med TD-metoden holdes fra 12. september i Mo i Rana og fra høst 2018 som nettkurs. Info/påmelding her.


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

42 thoughts on “TD-metodens Tallerkenmodeller

  1. Pingback: Avocado Digg
  2. Pingback: Deilig biffsalat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s