TD-metodens Tallerkenmodeller

TD-metodenTallerkenmodellene

Med TD-metoden kan du bli friskere og lettere med helt alminnelig mat – ingen ekstremisme nødvendig! Metoden representerer en bred vei hvor du kan nyte både karbohydratrike matvarer som brød og pasta, og fete matvarer som smør og fete oster – bare du følger noen enkle regler. Ja, selv ferdigmat kan inngå i ditt helsefremmende og vektreduserende kosthold.

Metoden er et resultat av mine erfaringer fra en snart 20-årig travel klinikkpraksis hvor jeg har fulgt mine skjønne klienter på deres unike og ulike livsstilsreiser, og erfart hvordan kostholdet har påvirket deres trivsel, vekt og helse.

I TD-metoden er det 4 tallerkenmodeller:

  • Mager-tallerkenen (karbohydratrik og mager)
  • Fet-tallerkenen (fete og lavkarbo)
  • Nøytral-tallerkenen (karbohydrat- og fettfattig. Proteinrik)
  • Fett-Karbo-tallerkenen (karbohydrat- og fettrik)

De 3 første kan inngå i et vektreduksjonskosthold – på samme dag om ønskelig. Den siste kan inngå i et vektstabiliserende- eller vektøkende kosthold, avhengig av hvor mange slike tallerkenmodeller som spises hver dag.

Inspirerende historie
dette innlegget i Allers kan du lese hvordan Ragnhild ble friskere og lettere med TD-metodens brede vei, og har beholdt sitt resultat i 5 år. Her kan du lese om Julianne som med kostholdet ble kvitt sin PCOS og dermed lyktes med  å bli med barn, og her kan du lese om Morten som gikk ned i vekt med både karbohydrater og fett i kostholdet.

Bloggen Helseinspirator
Min mann Kjelle Petter og jeg deler våre matgleder på bloggen helseinspirator.

IMG_2136

Alle oppskriftene i bloggen er merket med hvilken tallerkenmodell den tilhører – se nederst i oppskriftene. Under menyvalget «Måltidsforslag» ser du også at måltidsforslagene er sortert på tallerkenmodeller og derunder i Kalde retter og Varme retter. For de som følger TD-metoden blir det slik enkelt å finne frem til relevante oppskrifter og måltidsforslag. For alle andre, er oppdelingen mindre viktig og man kan lete etter oppskrifter under alle menyene, eventuelt søke etter oppskrift i søkefeltet oppe til høyre. HJEM Hovedsiden blogg

Vi håper at oppskriftene kan inspirere deg og bidra til hyggelige matstunder og god helse. På bloggen finner du også mange innlegg om helse, trivsel og bevegelsesglede

Boken om metoden
Metoden er publisert gjennom bokforlaget Cappelen Damm i Lettere – slank med fornuft. Innbundet-, pocet- og E-bok. Fra kr 157,-

boken-lettere

Nettkurs
Du kan også lære metoden via nettkurset Lettere med TD-metoden. 33 inspirerende videoer om kostholdsmodellen og hvordan du kan bruke dine mentale ressurser til å oppleve mestring og glede på veien til ditt lettere og friskere liv. Prisen for kurset er satt svært lavt, kun kr 950,- slik at metoden kan nå ut til alle som ønsker det. Du kan også delta i et støttende fellesskap (lukket Facebook-gruppe) sammen med andre som følger den brede vei. Informasjon om nettkurset her

YouTube
Matlagingsvideoer, inspirasjonsvideoer om kosthold, trivsel og trening finner du på  Helseinspirators YouTube kanal … I denne videoen forteller jeg om TD-metodens brede vei.

Vår motivasjon
Vi håper at vi med disse og andre tiltak kan bidra til at trivsel og helse blir tilgjengelig for flere!

Lykke til ønskes fra bloggteamet

Trine, Kjell Petter og Zappa 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

59 thoughts on “TD-metodens Tallerkenmodeller

  1. Pingback: Ovnsbakte beter
  2. Pingback: Pølser i lompe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s