Hva er TD-metoden?

TD-metodenTallerkenmodellene

Med TD-metoden kan du bli friskere og lettere med helt alminnelig mat – ingen ekstremisme nødvendig! Metoden representerer en bred vei hvor du kan nyte både karbohydratrike matvarer som brød og pasta, og fete matvarer som smør og fete oster, ja, selv ferdigmat –  om du følger noen enkle regler, 

Metoden er et resultat av mine erfaringer fra en snart 20-årig travel klinikkpraksis hvor jeg har fulgt mine skjønne klienter på deres unike og ulike livsstilsreiser, og erfart hvordan kostholdet har påvirket deres trivsel, vekt og helse.

I TD-metoden er det 4 tallerkenmodeller:

  • Mager-tallerkenen (karbohydratrik og mager)
  • Fet-tallerkenen (fet og lavkarbo)
  • Nøytral-tallerkenen (karbohydrat- og fettfattig. Proteinrik)
  • Fett-Karbo-tallerkenen (karbohydrat- og fettrik)

De 3 første kan inngå i et vektreduksjonskosthold – på samme dag om ønskelig. Den siste kan inngå i et vektstabiliserende- eller vektøkende kosthold, avhengig av hvor mange slike som spises hver dag.

Inspirerende historie
dette innlegget i Allers kan du lese hvordan Ragnhild ble friskere og lettere med TD-metodens brede vei, og har beholdt sitt resultat i 5 år. I 3 innlegg i Dagbladet kan du lese:  om Julianne som med kostholdet ble kvitt sin PCOS og dermed lyktes med  å bli mamma, 2) om Morten som gikk ned i vekt med både karbohydrater og fett i kostholdet 3) om Lena som etter mange års kamp med maten gikk effektivt ned i vekt, bedret mange helseplager og fikk mer energi i hverdagen.

Bloggen Helseinspirator
Min mann Kjell Petter og jeg deler vår matglede på bloggen helseinspirator. Her skriver jeg også om mine fagområder – trivsel, helse og bevegelsesglede.

IMG_2136

Oppskriftene
Alle oppskriftene i bloggen Helseinspirator er merket med hvilken tallerkenmodell i TD-metoden den tilhører – se nederst i oppskriftene. Under menyvalget «Måltidsforslag» ser du også at måltidsforslagene er sortert på tallerkenmodeller og derunder i Kalde retter og Varme retter. For de som følger TD-metoden blir det slik enkelt å finne frem til relevante oppskrifter og måltidsforslag. For alle andre, er oppdelingen mindre viktig og man kan lete etter oppskrifter under alle menyene, eventuelt søke etter oppskrift i søkefeltet oppe til høyre.  Nederst i alle innlegget finner du link til bloggens hovedside.

Boken om metoden
Metoden er publisert gjennom bokforlaget Cappelen Damm i Lettere – slank med fornuft. Innbundet-, pocket- og E-bok. Fra kr 157,-

Nettkurs
Du kan også lære metoden via nettkurset Lettere med TD-metoden. 33 inspirerende videoer om hvordan du kan spise deg mett og nyte både fete- og karbohydratrike måltider mens du går ned i vekt og eventuelt også bedrer dine helseplager. Du får også inspirasjon til hvordan du kan bruke dine mentale ressurser til å oppleve mestring og glede på veien til ditt lettere og friskere liv. Mer informasjon – klikk på bildet under

003

Inspirasjon på YouTube
Matlagingsvideoer og inspirasjonsvideoer om kosthold, trivsel og trening finner du på  Helseinspirators YouTube kanal … I denne videoen forteller jeg om TD-metodens brede vei.

Vår motivasjon
Vi i håper at vi med disse og andre tiltak kan bidra til at trivsel og helse blir tilgjengelig for flere!

Vi heier på deg!

Bloggteamet med Trine, Kjell Petter og Zappa
og TD-metodens fagteam 🙂


Trine Dahlmo  –  Hele Norges Helseinspirator  –  TD-metoden

TIL FORSIDEN

Følg gjerne TD-metoden på FB (klikk på bildet under)

FB-covern customized TD-2

62 thoughts on “Hva er TD-metoden?

  1. Pingback: Ovnsbakte beter
  2. Pingback: Pølser i lompe
  3. Pingback: Kampen mot kiloene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s