Sommerlaks med aioli

IngredienseneSommerlaks

Lettvinte og velsmakende måltider står høyt i kurs nå når sommeren endelig har kommet her nord. Nå vil vi prioritere utetid, så tiden vi bruker på kjøkkenet krymper betydelig i disse dager. Grillmat er jo godt, men ikke hver dag… Denne lettvinte lakseretten falt virkelig i smak her hjemme, kanskje blir det en sommerrett hos deg også?

Du trenger:
1-2 laksestykker til hver person
1 pose råkostmiks, rekker til inntil 4 personer
1 nepe
2 vårløk
Olivenolje
Salt og pepper
Ingredienser til aioli (finner du under linken her). Eventuelt kjøp en ferdiglaget aioli. Om du ønsker at den skal passe til en Fet-tallerken, sjekk at karbohydrater per 100 gram er under 6 gram.

Slik gjør du:
Sett steikovnen på 220 grader. Legg laksestykkene i en ildfast form. Risle over olivenolje og kvern over salt og pepper, eventuelt annet krydder du liker. Når temperaturen i ovnen har nådd 220 grader, setter du formen midt i ovnen. Laksen trenger ca 10-15 minutter steketid, avhengig av størrelsen.

Sjekk etter en stund om fiskekjøttet er ferdig varmebehandlet. Bruk to gaffler og skill fiskekjøttet fra hverandre på den tykkeste delen. Ta ut formen når du ser at fiskekjøttet nesten er gjennomstekt. Du ser da at litt av fiskekjøttet enda er litt rødt og ikke har flaket seg. La formen få stå på kjøkkenbenken noen få minutter slik at fisken får hvile litt. Varmen fra fisken og formen vil sørge for at  fisken blir ferdig stekt. Når du gjør det på denne måten unngår du at fisken blir tørr.

Hell råkosten i en bolle. Skrell nepen. Delen som er rett under skallet er temmelig bitter, så skrell litt tykt. Rasp nepen på den grove delen av et råkostjern og tilsett salaten. Finhakk vårløken, inklusive knollen (fjern røttene) og tilsett også den. Vend litt olivenolje i salaten.

Lag aioli (link her).

Server og nyt!

ServertSommerlaks

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, glutenfri og laktosefri


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

 

2 thoughts on “Sommerlaks med aioli

  1. Pingback: Lettlaget aioli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s