Lammeskank en hverdag

 Lammeskank-Ovnsbakt

Vi liker å gå på skattejakt i kolonialbutikkene for da dukker det smått opp en godbit på salg som utfordrer vår kreativitet. I går fant vi denne enslige lammeskanken blant alle «går ut på dato-varene» og skjønte at den kunne bli stjernen i et vidunderlig måltid. Og gjett om den innfridde. Den sendte ut deilige dufter fra kjøkkenet lenge før vi fikk satt tennene i det møre kjøttet, så hele ettermiddagen ble et rent luksusmåltid – først for luktesansen og deretter for smaksløkene. Det deilig møre lammekjøttet, den smaksrike sjyen og de søte grønnsakene ble himmelsk gode sammen. Ummmm… Slike skatter i hverdagen bidrar definitivt til godt humør og gode minner.

Du trenger
Til 3 personer

Lammeskank, ca 1 kilo
5-6 skiver bacon
Grønnsaker, vi valgte en pose frosne grønnsaker med gulrot, rødløk, sellerirot og kålrot.
Smør

Til marinaden
1 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
2 fedd hvitløk, knust
Ca 4 ss soyasaus
7-8 dr tabasco
Ca 1,5 dl hvitvin eller rosevin, gjerne tørr

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha den i en pose. Vi brukte dobbelt lag  brødpose. Skjær også restene fra sitronen i 4 biter og legg den i marinaden (med skallet og det hele). Legg lammeskanken i marinaden. Knyt posen og kna marinaden inn i kjøttet. La lammeskanken ligge i marinaden i minst 2 timer.

Sett steikovnen på 180 grader. Legg 5-6 skiver bacon i en ildfast form og stek dem lyst gyldne. Ta lammeskanken ut av marinaden og legg den oppå baconet i den ildfaste formen. Sil marinaden slik at alle større deler fjernes og hell marinaden over kjøttet. Gni litt olivenolje over kjøttet og kvern over sort pepper.

Sett steketermometeret i den tykkeste enden av kjøttet og stek lammeskanken midt i ovnen til steketermometeret viser 70 grader. Når lammeskanken er ferdig legger du den på en skjærfjøl. Mens stekesjyen er i ildfastformen visper du inn  2 ss soyasaus. Bruk vispen til å skrape av de brune kantene i formen. Her er det mye god smak som du vil ha vispet inn i sjyen. Sil sjyen over i et sausnebb.

Hell posen med de frosne grønnsakene i en ildfast form. Sett steikovnen på 225 grader og bruk varmluftfunksjonen. Varmluft tørker grønnsakene, noe som er bra da frosne grønnsaker avgir mye fukt når de tiner, noe som kan gjøre dem vassne. Steik grønnsakene møre mens lammeskanken hviler. Det tar ca 20 minutter. Når de er ferdige, vend en god klatt smør i grønnsakene, ca 2 spiseskjeer.

Ovnsbakte grønnsaker

Server og nyyyyyyt!!!

LammeskankServert

PS: Dette er en enkel hverdagsversjon som krevde svært lite av vår tid. Server evt blomkål- eller sellerirotpuré til og dryss over litt finklippet persille eller vårløk.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken. glutenfritt og laktosefritt


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s