Frankrike ferie – hjemme

FrankrikeHjemmeKan ferie være en sinnstilstand – eller er ferie å reise bort? Det får Kjell Petter og jeg testet på årets ferie som vi skal tilbringe hjemme i Mobekken.

Ferien vi hadde i Frankrike i fjor står for oss som selve drømmeferien, og vi sukker etter å oppleve en slik ferie igjen. Siden ferien i år blir hjemme tenker jeg det er Frankrikeferien vi kan bruke som mal for årets ferie. For hva var det egentlig som gjorde akkurat den ferien så fantastisk? Og – kan vi gjenskape opplevelsen her hjemme?

For meg var dette slikt som gjorde Frankrikeferien så magisk:

 • Morgenyoga ute, akkompagnert av fuglekvitter
 • Kjærestetid
 • Fint vær
 • Handle mat på torget sammen
 • God tid til matlaging
 • Løpeturene
 • Rolige frokoststunder ute på terrassen
 • Restaurantbesøkene
 • Møte hyggelige mennesker i landsbyen
 • Mange deilige hunder å kose med
 • Ingen bil, vi gikk
 • Tur til kystbyen Port Grimaud
 • Sysle med egne interesser

Hvis ferie er en sinnstilstand og ikke et sted, må da disse ingrediensene i drømmeferien være mulig å gjenskape. Hvordan kan vi gjøre det?

Morgenyoga ute, akkompagnert av fuglekvitter
Å trene yoga ute med lyden av fuglenes morgentriller var rent magisk. Den fredfylte starten på dagen ga meg en herlig ro som jeg tok med meg til resten av dagen. Jeg fikk også tøyd og styrket muskler som så sårt trengte litt service etter måneder med statisk kontorarbeid. Morgenyoga er derfor noe jeg veldig gjerne vil ha med i denne ferien også. Men så var det været da. Det kan jo fort høljeregne noen dager og kaldt kan det også bli. Hvordan løse det?

Allerede løst. Vi satt opp ett partytelt på terrasen som kan beskytte mot regnet og jeg har handlet inn ett sett rosa ullundertøy som kan holde meg varm. I dag trente jeg yoga ute for 3. gang denne ferien og nøt den gode roen og fuglene som kvitret i den store bjørka til naboen. De to første morgene trommet regnet taktfast på duken og bidro til beroligende rytmer og en frisk duft. Morgenyoga ute i ferien – innfridd.

Kjærestetid
På fjorårets ferie fikk vi den store roen over oss og kjente veldig på den varme gode kjærestefølelsen for hverandre. Det at vi hadde tid var nok viktig, men like viktig var det at vi gikk inn for å være fokuserte på oss to og at vi unngikk å snakke om jobb, planer og andre praktiske ting. Vi var mer i øyeblikket og lot tiden få gå sin egen gang og snakket i stedet om oss to, det vi skulle gjøre i ferien og vår historie. Jeg var ikke helt der 1. feriedag i år, men har bevisst jobbet med å skifte fokus. I dag, på 3. dag ferie, kjenner jeg at roen og godfølelsen er på tur.

TrineKjellPetter.jpg

Fint vær
Jeg er fornøyd om temperaturen blir mellom minus 10 grader og pluss 30. Alt under eller over synes jeg er ekstremvær og en smule utrivelig. Med et assortert utvalg av uteklær tilgjengelig skal vi nok være hyret for alle mulige versjoner av «fint vær». Med en såpass vid definisjon av “fint vær” blir nok våre forventninger til været innfridd denne sommerferien også.

Handle mat på torget sammen
Det var utrulig trivelig å handle inn til måltidene på torget i landsbyen, så akkurat det ønsker vi å finne et alternativ til her hjemme. Da har vi jo heldigvis sjarmerende Fiskebua få skritt unna og på kaia har vi Fisketorget. I tillegg har vi mange fine kolonialbutikker rundt oss som har et fargerikt utvalg av frukt, bær og grønnsaker. På Bunnpris har de dessuten ferskvaredisk med både kjøtt, fisk og deilige oster. Vi har med andre ord alt vi trenger rett utenfor døra. Dette blir bra. I morgen tenker jeg vi tar oss en rusletur i «landsbyen» og ser hva vi finner av velsmakende skatter å lage lunsj og middag av.

HandlePåTorget

God tid til matlagingLageMat
Matlaging er den felles interessen Kjell Petter og jeg elsker å plundre med sammen og som ble selve hovedingrediensen i Frankrikeferien vår i fjor.

TV-Seriene på kveldene er nå erstattet med inspirerende matlagingsprogrammer og i går kveld inspirerte kokken James Martin med sin tomatbaserte fiskerett. Den må vi bare lage en god versjon av.

Vi er igang!

Løpetur.jpgLøpeturene med Kjell Petter
I Frankrike løp vi på en skogssti om morgenen og hilste Bon jour (god dag) til de vi møtte. Det var veldig koselig. Her på Mo har vi nydelige klokkerhagen og Mofjellet som egner seg ypperlig til løpeturer. Det er også veldig fint å løpe mot Ytteren, hvor jeg har bodd store deler av mitt liv. Løperuter er det med andre ord rikelig av her hjemme og jeg kan jo godt si bon jour til de jeg møter, eller bare hilse blidt på norsk. Løpeturer blir det i alle fall – noen ganger sammen med Kjell Petter, noen ganger alene og noen ganger med Zappagutt. I tillegg blir det nok noen fine fjellturer på Mofjellet.

Rolige frokoststunder ute på terrassen
Yoghurt naturell, mandler, bringebær, egg fra Midtstraumen gård og god kaffe er handlet inn. En liten tur til Bunnpris Gourmet for å kjøpe noen gode oster, så er deilig frokost sikret. Frokosten kan da enten spises ute ved det gule bordet på fremsiden av huset slik at vi får med oss morgensola, eller om det regner kan vi spise ute på terrassen i partyteltet. Saken er løst. God frokost ute blir det denne ferien også.

FrokostFrankrikeRestaurantbesøkene
Vi har mange flotte restauranter her i Mo i Rana så det er bare å velge og vrake i hyggelige alternativer.

Møte hyggelige mennesker i landsbyen
Denne «landsbyen» har nesten 30.000 trivelige innbyggere så det blir definitivt ikke vanskelig å få innfridd dette punktet. Gode venner har dessuten ferie i disse tider, så tid sammen med dem står høyt på ønskelisten.

Mange deilige hunder å kose medZappaTrineMoment
Jeg har jo til og med min egen nydelige hund Zappa å kose med, noe jeg ikke hadde på ferien i Frankrike. Dette punktet blir jo derfor overinnfridd. I tillegg har vi søte Snoopi nedi gata og den kule lille nabohunden. Og det går jo alltids folk forbi med deilige hunder. Hundekosebehovet mitt kommer garantert til å bli dekket denne ferien også.

Ingen bil, vi gikk
Bilen herved parkert og vi har allerede gått på butikken og dradd med oss varene hjem i sekk. Det var veldig trivelig. Å ta oss tid til å gå dit vi skal gir oss den gode følelsen av å ha ferie.

Tur til kystbyen Port Grimaud
Vi hadde en herlig tur til kystbyen Port Grimaud i fjor hvor vi ruslet på havna og spiste et deilig måltid på en trivelig restaurant. Siden vi bor midt i hjertet av Helgeland, ved verdens vakreste kyst, har vi mange alternativer å velge blandt. Vi kan dra til Mosjøen og rusle i den vakre Sjøgata, eller vi kan dra til Nesna, Hemnes eller Sandnessjøen – alle nydelige steder ved havet. Ett godt måltid er jeg dessuten helt sikker på at vi kan finne alle disse stedene.

TrineFrankrikeSkriverSysle med egne interesser
På Frankrikeferien hadde vi også egentid hvor vi puslet med hver våre ting. Kjell Petter komponerte låter og dyrket sin interesse for vin. Jeg brukte egentiden på å finpusse fotoferdighetene mine, skrive litt og ha kontak med min Blogg-familie. Det var veldig koselig, og kan med letthet gjentas i år.

Frankrikeferie – her hjemme
Jeg tror at ferie er en sinnstilstand og at jeg kan skape Frankrikeferien hjemme, eller hvor som helst. Med det utgangspunktet tar jeg nå ferie – Vi følges på bloggen og kanskje møtes vi til hyggelig prat “i landsbyen”

Fortsettelse her: Reisebrev 1 – Hjemmeferie

Ferieklem fra Trine
og hilser så hjertelig fra Kjell Petter og Zappa 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

One thought on “Frankrike ferie – hjemme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s