Helseinspirators saftige proteinmuffins

Muffins-ServertBrett

Hjemme hos oss ble disse muffinsene sommerens store favoritt. Vi spiste muffins på turene våre, til frokosten, som kosemat og til lunsj, og vi serverte dem også til våre gjester. De smaker deilig, er proteinrike og mettende. Nå starter arbeidsdagen for oss her hjemme og da tenker jeg det blir muffins til arbeidsmat også.

Jeg har plundret litt med sconesoppskriften jeg la ut for en stund siden og resultatet ble disse proteinrike muffinsene med bær. Jeg har erstattet sconesoppskriften med denne. Derfor finner du samme oppskrift i 2 innlegg.

Du trenger
Til 1 brett store muffins eller 1,5 brett små

6 dl siktet spelt eller hvete
6 dl lettkokte havregryn
400 g mager cottage cheese
300 g mager kesam
2 egg
2 ss sukker
1 ss bakepulver
5 dl lettmelk
Hele bringebær og/eller blåbær, eventuelt frukt tilsvarende mengden av ett eple.
Litt smeltet smør hvis du bruker papirmuffinsformer.

Jeg synes det fungerer best med silikonmuffinsformer, som bildet under viser. Silikonformene gjorde det enkelt å ta ut muffinsene, også når de var ganske nystekte. Med papirformene måtte vi avkjøle muffinsene helt før de slapp formen.

Muffins-Servert

Slik gjør du
Sett steikovnen på 220 grader.

Alle ingrediensene has i en bakebolle. Rør sammen deigen med en sleiv. Den blir ganske løs. Sett muffinsformene utover bakeplaten. Om du bruker papirformer trenger du å pensle dem med litt smeltet smør. Sett dem opp ned på bakeplaten mens du pensler resten, da renner overskuddsfett ut av formen. Fyll formene til det gjenstår ca. 1 cm igjen av formen. Dytt inn 2-4 bær i hver muffins, eller små biter av frukt. Vi synes eplebiter smaker godt.

Når ovnen er varm stekes muffinsene midt i ovnen til de er lyst brune på toppen, ca 20 minutter, avhengig av størrelsen på formene. La dem avkjøles litt før de spises, så slipper de formen lettere. De oppleves også litt rå med en gang de er nystekte, så la dem få et kvarter å avkjøle seg. Da smaker de best.

Muffinsene kan fryses. Bruker du silikonformer tar du muffinsene ut av formene før de fryset. Vi synes muffinsene smaker ekstra godt nyvarmet i steikovnen.

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

3 thoughts on “Helseinspirators saftige proteinmuffins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s