Torsk med tranebærsaus

BildeKP.jpgKjell Petter trengte å teste en oppskrift før et vennelag han skal være vert for, og som den oppofrende konemoren jeg er måtte jeg jo bare stille som smakspanel. En tøff jobb, jeg vet, men noen må gjøre det 🙂 I kveld ble det derfor torsk med tranebærsaus, potet og forvellet savoykål til middag. Det ble en deilig kombinasjon. Kjell Petter ønsket å lage en tranebærsaus med mindre sukker enn tradisjonelle oppskrifter. Den kraftige oksekraften og syrlige sitronen balanserte de søte bærene og resultatet ble en himmelsk god saus. Det ble en stor porsjon, så nå har vi rester som kan gi matglede senere i uken.

Dette trenger du

 Til 4 personer

1-2 poteter til hver
2 dl rødvin
4 dl vann
200 g tørkede tranebærOksekraft
3 nellikspiker
0,25 dl oksekraft (se bilde)
2 ss balsamikoeddik
Saften av 1 sitron
Grovkvernet pepper, salt
150-200 gr torskefilet til hver
1 savoykål
Ca 40 g smør
1 ss hvitvinseddik

Slik gjør du

Potetene
Skrell poteter og legg dem i en kasserolle. Dekk med vann og la dem kokes møre.

Sausen
Hell rødvinen og vannet i en liten kasserolle sammen med tranebærene. Tilsett nellikspiker, oksekraft og balsamikoeddik. Kok i ca. 15 minutter. Blend sammen sausen med stavmikser. Smak til med saften av ca. 1 sitron, grovkvernet pepper og salt. Hold sausen varm på svak varme inntil resten av ingrediensene er ferdig. Det blir saus til overs, som kan fryses. Sausen vil passe perfekt til lyst kjøtt som kylling eller svinefilet.

Tranebærsaus

Fisken
Kok opp ca ½ liter vann i en kasserolle. Legg i en rist. Legg fiskestykkene på hver sitt stykke bakepapir. Kvern over litt salt og pepper. Pakk inn fiskestykkene og legg dem på risten nå vannet koker. Sett på lokk og la fisken dampkoke i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på filetene.

Torskepakker

Kålen
Fjern de ytterste bladene fra kålen og skrell av 4 blad som du skjærer i strimler. Legg dem i en bakebolle inntil du er klar til å forvelle dem.

Savoykål

Når poteten er ferdig kokt og fisken nær ferdig dampet, smelt 2 ss smør i en steikepanne. Kvern over salt og pepper. Forvell kålen i smøret på moderat varme og risle over 1 liten spiseskje hvitvinseddik. Det tar ca. 3 minutter å forvelle kålen.

PåKomfyren

Når du pakker ut fisken kan det komme ut en del vann, så ha gjerne litt tørkepapir for hånden.

Da er det bare å servere det deilige måltidet.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken, laktosefritt


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s