En eventyrlig start

SONY DSC

Fredag begynte meldingene fra det engasjerte og trivelige teamet i Cappelen Damm å fylle mailboksen – glade meldinger med smilefjes og utropstegn! Jeg leste med store øyne mailen fra Liv hvor hun forteller at nesten halvparten av bøkene var forhåndsbestilt før de kom på lager, etterfulgt av de begeistrede ordene. Dette er en god start Trine!!!  Like etter tikker det inn en mail fra Vibeke som forteller at hun er i dialog med nasjonale media om eventuelle intervjuer. Vi trenger intervjuer og bilder av noen som har lykkes med å bli friskere eller lettere med TD-metoden Trine. Fikser du det! Javisst svarer jeg.

Mens studentene jeg underviser denne helgen løser oppgaver benytter jeg meg av de ledige stundene til å gjøre avtaler med noen av mine skjønne klienter som har ventet på å stille til intervju når tiden kom. Nå var tiden kommet, og det var bare å kalle inn troppene. Jeg avtalte også foto med vår fotograf Pål Bikset og ringte frisør Leni på Chili for å avtale styling. Alle jeg ringte svarte. Ja det er klart vi stiller opp Trine. Vi er klare!

Det kriblet i magen og jeg kjente meg så takknemlig for alle de som både før boklanseringen, og nå etter, bidrar til å få bokens budskap frem til de som trenger det.

Jeg dristet meg på et nettsøk og så at boken var lansert som en av årets nykommere på flere store mediaplattformer, deriblant hos Bestselgerklubben. Det store og effektive maskineriet Cappelen Damm hadde gjort en formidabel jobb med å få boken synlig. Jeg tenkte overveldet for en utrolig gave det var å bli tatt inn under slike effektive og engasjerte vinger. For en eventyrlig start!

Da arbeidsdagen var over kl 16:00 hos Cappelen, ble det plutselig stille på mailen og jeg kunne begynne å fordøye dagens hendelser. Jeg var ikke helt sikker på om jeg var i sjokk eller i gledesrus. Den natten ble jeg liggende våken og se ut i det mørke rommet, med hodet fyllt av tanker om dagen og fremtiden.

I går ruslet jeg innom de lokale bokhandlerne og fikk en trivelig prat over disken med personalet mens de pakket ut boken min, som nettopp var kommet. Jeg konkluderte i mitt stille sinn at lanseringsdato dermed var 8. januar. Boken kan nå skaffes hos alle landets bokhandlere.

Hva nå?
Nå har jeg nettopp hentet bøkene som skal sendes ut til alle de som har bidratt til at den ble til. Jeg gleder meg til en stille stund med å  skrive noen ord til hver og en og putte bok og brev i konvolutter. Så kan jeg poste dem på kveldsturen med Zappa. Jeg håper alle blir stolte og glade når de får pakken.

Boken Lettere – slank med fornuft – er et resultat av at mange har stått på for å få ut dens budskap om at det ikke er nødvendig å gå på utrivelige og rigide dietter for å få et lettere og friskere liv. Vår drøm er at TD-metodens brede vei skal bli allmennkunnskap i samfunnet og bidra til at god helse og en ønsket vekt blir tilgjengelig for flere. Vi ønsker også å påvirke samfunnets holdninger omkring de utfordringene mange står ovenfor i kampen for å finne en farbar vei.

Jeg har en mistanke om at det gjengen på Cappelen Damm nå har gjort for å promotere boken bare er oppvarmingen. De synes å boble over av kreativitet og tiltakslyst, så det er bare for meg å følge med på mailen slik at jeg kan holde tritt med hva mer de finner på. Å stå opp om morgenen og logge meg inn på mailen kjennes i disse dager som da jeg som lita jenta sto opp på julaftenen. Hva spennende venter i dag?

Selv er jeg i gang med å sy sammen en foredragsturné i forbindelse med boklanseringen. Jeg holder inspirasjonsforedraget et lettere liv ulike stedet fra nord til sør i landet og lokale bokhandlere stiller med stand etter foredragene. Jeg drar først nordover og deretter sørover. Jeg trenger lokale samarbeidspartnere til å arrangere foredragene for meg, så ta gjerne kontakt om du kan tenke deg et samarbeid. Ønsker du å delta på ett av foredragene er du hjertelig velkommen. Informasjon om tider og steder finner du her.

Om nåløyet for å få utgitt bok hos Cappelen Damm er trangt, er nåløyet enda trangere for å slå gjennom internasjonalt. Da må vi jo prøve å få det til, som Pippi Langstrømpe sikkert ville ha sagt. For å øke sjansene har jeg etablert en engelsk kopi av bloggen helseinspirator – healthinspirer.com – og knyttet den til facebook og instagramkontoer. Den er i full drift fra medio februar. Mine engelskkunnskaper holder ikke for å skrive engelske kvalitetstekster, så min flinke og engasjerte allierte Svein-Arne Johnsen oversetter tekstene inntil jeg har oppgradert mine engelskkunnskaper og kan ta noe av oversettingen selv. Jeg øver meg med en Engelskopplæringsapp på mobilen og snakker Engelsk med jentene mine. Med litt tid og tålmodighet flyter nok Engelsken bedre. Svein-Arne oversetter også en del av boken til Engelsk. Denne oversettelsen og den Engelske bloggen er en del av promoteringspakken Ingvild og resten av gjengen i utenlandsavdelingen hos Cappelen nå setter sammen. Så får vi se om de får napp hos noen av de utenlandske forlagene når de om litt reiser på bokmesser.

Mange spør meg om jeg nå skal slutte som ernæringterapeut og NLP Coach på NLP Coach Team. Det skal jeg ikke. Arbeidshverdagen med mine klienter og kollegaer er en alt for stor glede i livet til at jeg kunne tenke meg å unnvære den. Å være terapeut vil derfor fortsatt være en del av min hverdag, uansett hva som nå skjer.

Så langt, så godt.

Spennende fortsettelse følger

Takk for at du ønsker å dele reisen med meg

Klem fra

Trine 🙂

2 thoughts on “En eventyrlig start

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s