Matanmeldere hos ABC-nyhetene

BildeTrineKjellPetter2-PB

Da ABC-nyhetene spurte om jeg kunne bli deres matanmelder på startsiden.no og abcnyheter.no øynet jeg en unik mulighet til å nå flere med den brede vei – en overkommelig vei til bedre helse og/eller lavere vekt. Jeg fikk tommelen opp fra ABC-nyhetene til å skrive anmeldelsene fra mitt perspektiv som ernæringsterapeut, og til å knytte vurderingen av rettene til TD-metoden. Og på 123 hadde jeg en avtale med ABC.

Å lage, og ikke minst spise, mat er en lidenskap som har kryderet mitt og Kjell Petters  forhold i de snart 30 årene vi har vært kjærester. Når vi ser tilbake på minneverdige stunder sammen, er mange av dem tilbragt på kjøkkenet med matlaging, musikk på radioen og standard kokkeantrekk – pysj.

Matopplevelser står også sentralt når vi minnes og planlegger ferier. Vi elsker å sitte på restaurant i timesvis og ummme oss gjennom rettene mens vi diskuterer smaksopplevelsene, og kanskje skribler ned ingrediensene på en serviett slik at vi kan gjenskape retten hjemme. Like trivelig synes vi det er å handle inn gode råvarer på et bugnende marked eller på en dagligvarebutikk for så å komponere og nyte gode hjemmelagede måltider.

Å dele også denne mat-reisen, som matkritikere for ABC-nyhetene, med Kjell Petter var et høyt ønske. Jeg ble derfor inderlig glad for hans – javisst, det er jeg med på.

Min motivasjon for å påta meg dette oppdraget er å bidra til å styre helsedebatten mot muligheter fremfor begrensninger. Jeg opplever i min klinikkpraksis at de siste årenes fokus på alt som er feil og farlig å spise har bidratt til at stadig flere av mine skjønne klienter har et konfliktfylt forhold til mat og egen mat-prestasjon. Å lykkes med maten er blitt enda et punkt på den stadig lengre listen som må innfris for å være god nok i dagens vellykkettsamfunn. Som ernæringsterapeut over mange år har jeg erfart at det ikke er så komplisert å spise seg til en god helse og eventuelt lavere vekt, som det ofte kan fremstå i media. Bådet fett, karbohydrater og ferdigmat kan inngå i et helsefremmende kosthold.

Kjell Petter og jeg, som både har kunnskapene og interessen for å lage all mat fra bunnen av, gjør ikke det. Vi synes det er velsignet godt at det finnes matprodusenter som anstrenger seg for å tilby oss lettvinte løsninger når vi bare lengter etter å komme oss under ullpleddet på sofaen.

Middagslur-Bilde1

Det er sjeldent nødvendig å følge rigide matregimer for å være frisk eller nå et helsemål. Med et bevisst forhold til de ernæringsmessige valgene vi gjør kan vi leve riktig så godt på et bredt utvalg av mat – både hjemmelaget mat og ferdigretter. Sikter vi oss inn på de kvalitetsmessig gode alternativene, bidrar det positivt.

Med notatblokk, skje, kniv og gaffel skrider Kjell Petter og jeg herved til verks og spiser  oss med kritisk gane gjennom ferdigretter og rapporterer våre opplevelser og vurderinger til dere. Startsidens/ABC-nyhetenes innlegg vil også bli publisert her på bloggen.

Og for ordens skyld: Vi mottar ikke sponsorinntekter fra matvareprodusenter.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kanskje vil du lese Er ferdigmat farlig

HER er første anmeldelse: Helseinspirator tester ferdigsupper

 


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

6 thoughts on “Matanmeldere hos ABC-nyhetene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s