Avocado Digg

AvokadoDigg-Servert

Det er påskeferie og vi koser oss med ekstra tid til matlaging. Vi har blant annet latt oss inspirere av kokeboken Min Mat – som inneholder retter mange av de kjente og dyktige kokkene forteller de pleier å lage til seg selv. Her er vår versjon av Avocado toppet med rogn og digg. Oppskriften er laget av kokken og vinkelneren Trond Moi som mange kjenner som gründer av restaurantkjeden Bølgen & Moi, sammen med Toralf Bølgen.

Vi spiste denne digge avocadoretten som forrett til et tre-retters måltid. Porsjonen er derfor liten. Om den skal spises som selvstendig rett, kand du doble porsjonen. Ostedesserten i forrige blogginnlegg var desserten til måltidet. Da tenker du kanskje – hvor blir det av hovedretten? Og da er svaret – den kommer snart 🙂

Du trenger
Til 2 personer

1/2 stor vårløk
1/4 liten rødløk
Ca 12 basilikumblader
1 moden avocado
Saften av 1/2 lime
Grovkvernet pepper
Extra virgin olivenolje
4 ss crême fraîche
4 ss lodderogn

Slik gjør du
Hakk opp vårløken og rødløken og legg dem til sides hver for seg. Del grovt opp basilikumbladene og legg dem til sides. Del avocadoen i 2. Plukk ut steinen og fjern skallet. Legg halvdelene på hver sin tallerken og dryss over vårløk, rødløk og basilikum. Klem over limesaft og kvern over litt pepper. Risle over olivenolje. Visp opp crême fraîchen og topp med den og lodderogn.

Når du serverer retten ferdig dandert, kan du gjerne i tillegg sette frem en skål med vårløk, rødløk og basilikum. Sett gjerne også frem crême fraîchen og lodderognen – så kan gjestene forsyne seg med mer digg om de ønsker det.

Det var det hele – enkelt og kjappt å tilberede
– og så vakkert og godt!

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken, glutenfri, fruktoseredusert, laktoseredusert


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s