Klar for treningshverdagen

KlarForTreningshverdagen

Å være kontorist er i sannhet toppidrett på høyt nivå og kan fort føre til kontorskader. For å være frisk i den jobben jeg elsker, med mye stillesittende skrive- og PC-jobbing, er jeg nødt til å ha et daglig fokus på å holde kontorkroppen i form.  Får jeg ikke prioritert treningen, hoper problemene seg fort opp og da blir det ganske kjappt tungt å leve det livet jeg ønsker.

Etter intens jobbing over mange måneder for å få publisert boken Lettere kom jeg endelig i mål like før jul. Nå er boken i bokhandelen og alt er vell så langt. Jeg kan nå stoppe opp og sjekke om den intense skrivingen har satt spor. Konklusjonen er definitivt – ja det har den. Til tross for ukentlige treninger merker jeg godt belastningsskadene, og jeg vet at jeg er nødt til å få ryddet opp i det før vondtene biter seg fast. Mer skriving venter, så her er det bare å ta grep og ruste opp karosseriet.

Jeg begynte å trene først i godt voksen alder, og er enda ikke kommet dit at jeg bare MÅ trene. Jeg trives godt i godstolen jeg, så der kan jeg fort bli sittende i dagesvis. Vaner trenger tid og tålmodighet for å bli en naturlig del av livet. Derfor er det ikke bare kroppen jeg trenger å trene. Mest av alt trenger jeg å trene på hvordan jeg vil tenke om trening og hvordan jeg skal få prioritert treningen – slik at treningen faktisk blir noe av.

Da er det så deilig med ferier. Da er det masse ledig tid som kan brukes til å trene opp motivatoren mellom ørene. Også denne påsken har jeg hatt fokus på trening av skuldre, nakke og rygg. I fjor hadde jeg gjort klart et bra treningsprogram for muskelgruppene disse stedene. I stedet for å følge programmet trente jeg yoga eller tok meg en løpetur. Det er jo så artig, og det artige er så lett å velge. Yoga og løping er for all del bra trening, men jeg trenger altså mer – så hvorfor utsetter jeg jamt og trutt å gjøre det jeg vet jeg trenger. Det tar jo ikke så lang tid.

Jeg akket meg over saken til en god venninne like før påske, og hun foreslo entusiastisk at vi kunne trene sammen. Det synes jeg var en strålende idé og vi satte sporenstreks i gang. Denne påsken har jeg derfor kommet godt i gang med et treningsprogram som vil styrke meg der kontorarbeidet sliter mest på kroppen. Det kjennes magisk å endelig være igang med det jeg så lenge har utsatt.

Kanskje kan en treningsvenn være det som gir også deg fornyet giv?

Å vite hva og når jeg skal trene er en god start. I tillegg er det nødvendig å tenke på hvordan gjennomføre det praktiske rundt treningen. Her er en sjekkliste som kan være aktuell for mange:

  • Hva trenger du å pakke/gjøre klar dagen før?
  • Hvis morgentrening: Når trenger du å stå opp?
  • Hva trenger du å få gjort før du drar på trening?
  • Hva trenger du å ta med deg?
  • Trenger du hjelp eller avtale noe med andre?
  • Hvordan skal du komme deg til/fra trening?

Treningen starter derfor i realiteten lenge før treningsøkten. Tre av mine treningsøkter skal gjøres før jobb, så jeg trenger å pakke treningsutstyret dagen før og legge det klart slik at det er lett tilgjengelig. Siden jeg skal løpe til treningssenteret har jeg funnet en sekk det er bekvemt å løpe med. Den ligger nå ferdig pakket i gangen sammen med yttertøyet jeg skal smette på meg før jeg drar ut døra i morgen tidlig.

Med en tidligere start på dagen, trenger jeg å legge meg tidligere på kvelden. Jeg har blinket meg ut et klokkeslett som betyr – gå og legg deg Trine, så har jeg noe konkret å forholde meg til. Siden jeg elsker å spise middag på kvelden for så å sige ned i sofaen for å se TV-serier sammen med Kjell Petter,  innebærer en tidligere kveld forsakelser. Å forsake noe trivelig, synes jeg er skikkelig kjipt, så det vil jeg helst unngå. Vi har derfor avtalt å forskyve middag og TV-titting litt slik at vi kan beholde de trivelige kveldsstundene, selv om de blir litt kortere.

Om også du har planer om å gi treningen litt ekstra fokus nå før sommeren – tenk da gjerne over hva akkurat du trenger å organisere for å gjøre treningen lett å velge.

Og så har jeg til slutt lyst til å dele en smart liten oppfinnelse med dere. Problemet jeg ønsket å løse var hvordan jeg på en enkel måte kunne dra med meg diverse småting når jeg trener – hodetelefoner, mobilen (for musikk), vannflasken, notisblokken og pennen. Det var så knotete å bære det hele med meg i hendene. Etter å ha brukt noen dager på å finspekulere på hvordan løse det, fikk jeg en strålende idé i går, og her er den:

MappenSko.jpg

Det er en liten toalettmappe jeg kan brette sammen – perfekt for å samle alt stæsjet jeg ønsker å drasse med meg. I den ene lommen er det plass til hodetelefonene, iphonen og armholder til iphonen – alt som trenges for å ha musikk på øret når jeg trener. I den midtre lommen har jeg boken og pennen jeg loggfører treningen med, og i den høyre har jeg en sammenleggbar kopp – så slipper jeg å bære med meg en vannflaske. Litt hårstrikk og småtterier er det også plass til. Og det hele kan brettes ihop og holdes pent sammen med borrelås. Jeg festet en fargerik koffertlapp på en av glidelåsene, og på den skrev jeg Trine Dahlmo sine saker. Mister jeg mappen, finner den nok alltids frem til meg. Om du har lyst til å lage tilsvarende, finner du det hele på Clas Ohlson.

Det var min plan for å gjøre dørstokkmila laver. Hva trenger du?

Godt planlagt, så er du halvveis der!

Jeg ønsker deg god helse og god treningslyst

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Klikk på bilde for info om TD-metodens brede vei – Lettere og friskere med både karbo, fett, selv ferdigmat!

003.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s