Eksempel til etterfølgelse

BildeRema

For få uker siden ga Kjell Petter og jeg 5 av 8 ferdigsupper terningkast 6 i vår matanmeldelse hos ABC nyhetene. To av disse kom fra Remas suppeserie. Vurderingen ble gjort ut fra smakstest samt vurdering av innhold, sett fra mitt perspektiv som ernæringsterapeut.

Testen kan i sin helhet leses her

Som følge av den gode anmeldelsen,  har Rema 1000 fulgt opp med en landsdekkende reklamekampanje på produktene. Med det retter de fokus på kvalitetsprodukter vi gjerne ser mer av i dagligvarehandelen.

Vi heier på Rema 1000 og alle andre som bidrar til at forbrukerne får tilgang til kvalitetsmessig gode ferdigretter, som gjør hverdagen lettere.

For ordens skyld: Jeg har valgt å ikke motta honorar fra matvareprodusenter eller andre produsenter av produkter tilknyttet mine fagområder. Det har jeg gjort for at de jeg møter gjennom ord og skrift skal være trygge på at mine uttalelser er rent faglig motiverte.

BildeTrineKjellPetter2-PB

Jeg har gjennom bøker, blogg, utdanninger, foredrag, oppdrag som matanmelder for ABC-nyhetene m.m. valgt å tre ut på den nasjonale scene for å påvirke helsedebatten. Mitt ønske er å bidra til at god trivsel og helse blir tilgjengelig for flere.

Jeg påstår at de siste års fokus på mat som er fy, feil og farlig har bidratt til en epidemisk utbredelse av matskam. Redselen for karbohydrater, poteter, fett, kalorier, sukker, gluten o.s.v frarøver gode mennesker gode dager. Jeg hører stadig oftere folk omtale mat og egen matprestasjon på en negativ måte, og synes det er blitt urovekkende vanlig å høre at folk unnskylder seg for det de spiser. Frykten for å gjøre feil på også dette området i livet har tatt helt overhånd i samfunnet, noe jeg synes er for galt. God mat kan være en kilde til stor glede i livet, og alle fortjener å trygt kunne spise med nytelse og god samvittighet.

Ferdigmat blir av mange ansett som mindreverdig mat – noe man skyldbetynget spiser mens man tenker at man burde lage maten fra bunnen av. Det er så enkelt – har vi jo både hørt og lest. Det stemmer sikkert for noen, særlig hvis man er full tids blogger eller kokk. De fleste lever imidlertid helt andre liv, deriblant jeg, og synes at hel- og halvfabrikata både er lettvint og smaker godt. Er ferdigmat virkelig så dårlig som ryktet tilsier?

Min jobb som ernæringsterapeut er å hjelp mine klienter til å lykkes med å nå sitt livsstilsmål og på veien oppleve mestring og glede. For noen er det ikke så mye som skal til. For andre er snakk om store utfordringer i forhold til både kostholdet og de mentale strategiene som skal bringe livsstilsprosjektet til seier. Å bake brød, svinge ihop en hollandaisaus eller lage hjemmelagede kjøttkaker fremstår for noen som en så uoverkommelig oppgave at hele livsstilsprosjektet ville raknet om jeg foreslo noe slikt.

Dersom god helse skal være tilgjengelig for alle mulige mennesker i alle mulige situasjoner, trenger det å være mange måter å løse kostholdshverdagen på. Selv Kjell Petter og jeg som med letthet svinger ihop en hjemmelaget saus eller rører sammen en fiskefarse og steker fiskekaker selv orker ikke alltid det. Vi synes det er en velsignelse at det finnes dedikerte matvareprodusenter som legger sin flid i å tilby oss gode alternativer. Og nettopp gode alternativer blir det stadig mer av i butikkhyllene.

Trenden er at forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Folk bruker tid på å lese matvarenes innholdsdeklarasjon, og er villige til å legge noen ekstra kroner i matbudsjettet for å kunne velge god kvalitet. Matvareprodusentene har klart å følge opp denne trenden og tilbyr stadig flere kvalitetsmessig gode produkter som smaks- og ernæringsmessig er like gode som det vi kan lage selv hjemme. Det er en god utvikling jeg bifaller, og jeg ønsker å bidra til at gode kvalitetsprodukter med god smak, rene råvarer og minst mulig tilsetningsstoffer løftes frem og får den positive oppmerksomheten den fortjener. Rema 1000, med flere er et godt eksempel til etterfølgelse.

Vi har alle positiv makt til å påvirke hva som tilbys av matvarer i dagligvarebutikkene. Det vi etterspør, søker matvareprodusentene å tilby oss. Sammen lever vi en funksjonell symbiose hvor vi kan hjelpe hverandre å lykkes. Bruk derfor din forbrukermakt og velg så ofte som mulig kvalitetsprodukter du ønsker å finne igjen ved neste besøk.

Vi velger – de selger!

Sammen lykkes vi!

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s