“Hytta vår” i Oslo

Vector Illustration Of A House

Våre to flotte jenter er blitt voksne og har fløyet ut av redet, og Kjell Petter og jeg er med det i startgropen av ett nytt kapittel i livet. Hva vil vi nå? Hvordan vil vi at de neste 10 årene skal være? Har vi noen drømmer vi vil satse på? Det ville jo vært hyggelig å få et feriehus i utlandet, eller kanskje en hytte ved kysten? Hva med drømmen om å bygge ut huset? Kanskje tiden er moden for det?

Vi har vridd og vendt på fordelene og ulempene ved disse og andre valg gjennom mange samtaler de siste årene, og gradvis har de avgjørende spørsmålene kommet opp til overflaten

  • Hva ønsker vi at vårt valg skal gi oss?
  • Hva skulle vi gjerne hatt mer av i livet?

Spørsmålene ble så enkle å besvare

Vår største skatt i livet er det vennskapet vi har med barna våre. Vi er blitt hverandres viktigste allierte og motivatorer, og elsker å være sammen. Samvær med jentene våre og de skjønne unge menneskene de så raust har bragt inn i vår familie er det vi ønsker mer av i livet.

Om vi får større hus, hytte ved kysten eller feriehus i Frankrike, trenger vi å ta i betraktning at barna våre kun har 5 ukers ferie hvor de kan komme til vårt sted og være sammen med oss. Mest sannsynlig vil de bruke noen ferieuker på annet vis, så da blir det langt fra så mye tid sammen som vi alle ønsker.

Og når vi tenker oss om har vi definitivt ikke lyst på det ansvaret og den økonomiske byrden et feriehus følger med seg. Vi er oppslukt av våre jobber og interesser og har ikke lyst til å bli bundet av mer ansvar enn det vi allerede har. Vi innså at hytte, feriehus og større hus kun var et middel for å oppnå det vi egentlig ønsket – hyggelig familiesamvær.

Vi valgte derfor «hytte» i Oslo.

Da kan vi reise dit de er og være sammen med dem, både på de alminnelige hverdagene, i ferier og langhelger. Og får vi tak i en billig “hytte” har vi økonomi til å spandere hyggelige aktiviteter, restaurantbesøk og annet trivelig som unge mennesker ikke har like god råd til som oss.

Hvordan finner vi en billig “hytte” i Oslo da? det høres jo egentlig rent umulig ut!

Neida, det fant vi ganske raskt.

Vi fant ut at det er mulig å leie leiligheter av ganske god størrelse per døgnleie i Oslo, med kjøkkenøy, spisestue og ekstra soverom – ideelle forhold for en matglad og sosial familie på 4 + venner. Døgnleien er heller ikke særlig mye høyere enn å leie hotellrom. Så kan vi leie leiligheten så mange netter vi ønsker, slippe økonomisk ansvar, vasking, vedlikehold – alt det som følger med å eie eiendom. Løsningen er som skapt for oss og det frie livet vi ønker å leve – saken er løst. Stooooore smil og jeeeei hos alle 4!

Vi har fått oss “hytte” i Oslo!!

Forrige uke ble jeg invitert til sommerfest hos Cappelen Damm, midt i drømme-“hytteområdet” – Oslo sentrum. Jeg øynet muligheten til å teste hyttedrømmen og mailet begeistret, ja jeg kommer, tilbake til Wenche. Med sommerfugler i magen logget jeg meg inn på nettet og bestilte leilighet for 3 døgn – med ekstra soverom og kjøkken. Ungene, min skjønne svigersønn og Fridagullet ble deretter invitert “hjem” til meg og takket begeistret ja. De har jo hørt snakk om “hytta i Oslo” lenge og syntes det var stas at hyttedrømmen endelig var en realitet.

Oslo er nå vår “hytteby” – det stedet vi har valgt å ha som rekreasjonssted når vi har noen fridager. Jeg har også valgt “hyttebyen” som det stedet jeg skal holde Ernæringsterapeutudanningen fra neste år, så får jeg noen turer på “hytta” hvor jeg kan kombinere jobb og fritid. Vi gleder oss til å bli kjent med stedet, menneskene, restaurantene, holmene i Oslofjorden, kulturlivet – bo oss inn rett og slett. Vi er svært fornøyd med vårt valg.

Kanskje har også du drømmer du gjerne vil ha innfridd? Hva vil skje om den blir innfridd? Får du det du ønsker? Finnes det andre valg som vil gi det samme, eller kanskje enda mer?

Det er mange måter å få innfridd drømmer på. Når fokuset er på målet mer enn middelet åpnes det for flere valg. Kanskje kan vår prosess og vårt valg gi deg inspirasjon til dine?

Vi ønsker deg et innholdsrikt og godt liv

Klem fra

Trine og Kjell Petter 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s