Helseinspirators saftige pølsebrød

Pølsebrød-BilderMamma lager utrolig luftig og saftig gjærbakst, noe jeg og venninnene mine hadde stor glede av i barndommen. Vi pleide å sitte på hver vår krakk foran ovnsdøren og følge oppmerksomt med på baksten, mens vi talte minuttene til de varme, velduftende herlighetene kunne havne i våre små barnehender og mager. Mamma har lært bort knepene sine til meg og jeg har justert barndommens rundstykkeoppskrift slik at disse saftige pølsebrødene kan være en del av et vektreduserende  måltid. De kan også være med i  ett blodsukkerstabiliserende kosthold og dermed bidra til din gode helse (såfremt du ikke har allergier for ingredienser i oppskriften).

Med TD-metodens brede vei kan du nyte både karbohydratrike og fete måltider i ditt lette og friske liv. Hemmeligheten ligger i hvordan du setter sammen måltidene. Mer informasjon om TD-metoden finner du her.

Disse pølsebrødene er utrolig saftige og gode og jeg er helt sikker på at de vil glede deg. Vel bekomme!

Du trenger
8 stk

3 dl lettmelk
½ pakke fersk gjær
50 gram sammalt spelt eller hvete, grov
Ca.300 gram siktet hvete eller spelt
100 g kesam original

Slik gjør du
Lunk melken i en kasserolle til den er kroppstemperert. Trekk kasserollen av kokeplaten og tilsett 1/2 pakke fersk gjær. Bruk hendene til å gni den ut slik at den blander seg med melken. Hell væsken over i en bakebolle og tilsett sammalt mel og ca. 200 gram av det siktede melet. Bruk hendene eller en sleiv og bland sammen deigen. Tilsett kesamen og bland den godt inn. Tilsett mel til deigen er akkurat så fast at du kan flytte den rundt i bakebollen uten at den klistrer seg fast til hendene dine. Kunsten med å få en saftig bakst er å passe på at deigen ikke blir for fast. Når du er fornøyd med konsistensen dekker du til bakebollen og lar deigen heve seg på et lunt sted 1/2 – 1,5 time.

Legg deigen på kjøkkenbenken og dryss litt mel på benken.

Deig-Pølsebrød

Trill ut deigen til en stor pølse og bruk en kniv til å dele den opp i 8 like store deler. Trill ut pølsebrødene og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate. La det være ca. 2 cm avstand mellom hvert emne slik at de får plass til å heve seg. Sett bakeplaten midt i ovnen i kald ovn. Sett temperaturen på 240 grader, over- og undervarme. Stek pølsebrødene til de er lyst gyldne på toppen – ca. 15. minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på bakerist tildekket med en kopphåndduk. Pølsebrødene kan fryses.

Forslag til digg tilbehør til pølse i brød finner du her

Jeg ønsker deg gode dager og god helse

Trine 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

One thought on “Helseinspirators saftige pølsebrød

  1. Pingback: Pølse i brød

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s