Pølse i brød

TrinePølseMedBrød3

Kan jeg virkelig spise pølse i brød? Er et spørsmål jeg ofte får fra mine klienter, etterfulgt av vantro stillhet. Denne retten har fått et junkfoodstempel som synes uforenelig med god helse og/eller vektreduksjon. Det stemmer nødvendigvis ikke. Det er tross alt ikke store forskjellen på en brødskive med kjøtt eller leverpostei og en pølse i brød. Brødet har en annen fasong men inneholder stort sett det samme. Pålegget og pølsen kan  likeledes begge være proteinrike.

Om vektreduksjon er målet er det uproblematisk å finne magre og proteinrike pølser som sammen med pølsebrødet kan utgjøre en vektreduserende mager-tallerken. Om man motsatt ønsker en fet pølse, kan man lage et lavkarbo pølsebrød og lage en vektreduserende fet-tallerken. Både karbohydrater og fett kan være en del av ditt helsefremmende kosthold og om du ønsker å gå ned i vekt kan du skille disse gruppene og spiser dem i seperate måltider. Både óg fungerer aldeles utmerket!

Du kan også finne magre grillpølser på bensinstasjoner og gatekjøkken som sammen med pølsebrød, ketchup og grønnsakstopping kan utgjøre en mager-tallerken. Om måltidet ikke skal være en del av et vektreduserende kosthold, kan du likså godt velge en fet pølse og fet topping. Lettvint og godt i farta!

Helsemyndighetene anbefaler oss å redusere inntaket av konserveringsmidlene nitritt og nitrat som finnes i blant annet pølser. Du kan lese mer om det her. Tenk summen av ditt kosthold og nyt dine pølsemåltider med glede.

Om du vil lage pølsebrødet selv, får du her oppskriften på Helseinspirators saftige pølsebrød. De er kjempegode! Du kan også kjøpe ferdige pølsebrød. Med en god dose digg topping lager du med letthet ett velsmakende pølse i brød måltid på 1-2-3.

PølseMedBrød

Her ser du en variant med mager grillpølse i Helseinspirators saftige pølsebrød, toppet med ketchup, rødløk, agurk og tomat. Enkelt og godt!

Kjell Petter og jeg har testet kvalitet og smak på 15 grillpølser. Matanmeldelsen finner du her hos ABC-nyhetene. Kanskje kan vi inspirer til velsmakende pølsevalg.

Vi ønsker deg gode dager og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet)

One thought on “Pølse i brød

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s