Pølsegrateng – lavkarbo

ptrDenne lavkarboversjonen av pølsegráteng ble skikkelig god, og siden fryseren er full av pølser etter siste matanmeldelse laget vi likesågodt 3 gratenger. Vi har nå kost oss med pølsegrateng både til middag og lunsj i flere dager og håper at denne deilige gratengen kan glede deg også. Her har du oppskriften – én grateng.

Dette trenger du:
5 porsjoner

Ca. 4 ss smør
500 g pølse *
100 g purreløk
½ stk blomkål, ca. 250 g
½ stk brokkoli, ca. 250 g
1 ss siktet hvete eller spelt
3 dl kremfløte
300 g revet ost
Salt, pepper
Evt. ingredienser til en salat og salatdressing. For eksempel slik som foreslått her

* Om du ønsker å lage en fet-tallerken kan du velger en pølse med mindre enn 6 gram karbohydrater per 100 gram.

Slik gjør du

Sett steikovnen på 225 grader.

Smelt ca. 2 ss smør i en stor stekepanne. Skjær pølsene, purreløken, brokkolien og blomkålen i små biter. Velg den nederste delen av purreløken. Stek pølse- og grønnsaksblandingen til grønnsakene mykner.

Lag ostesausen slik: Smelt 2 ss smør i en kasserolle og visp inn 1 ss siktet mel. Tilsett kremfløten og 150 gram av osten og visp det hele sammen. La det koke forsiktig opp mens du visper. Sausen er ferdig kokt når alt er kokt sammen. Krydre med en liten klype salt og litt pepper.

Hell pølse- og grønnsaksrøren over i en ildfast form. Hell deretter over ostesausen og bland den inn. Strø over resten av osten og stek gratengen på midterste rille i ca. 25 minutter på 225°c over- og undervarme.

Server gratengen uten tilbehør, eller sammen med en frisk salat og syrlig dressing.

Kjell Petter og jeg har testet kvalitet og smak på 15 grillpølser. Matanmeldelsen finner du her hos ABC-nyhetene. Kanskje kan vi inspirer til velsmakende pølsevalg.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD MetodenFet-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

4 thoughts on “Pølsegrateng – lavkarbo

 1. Svein says:

  Hva med å droppe melet, og evt piske inn en teskje fiberhusk i et par-tre egg i tillegg, og velge pølser med max 3 g karbo? Jeg tenker at mel og pølser med 5-6 g karbo ikke er lavkarbo…. Men forøvrig så det veldig godt ut! 😉

  Like

  • helseinspirator says:

   Heia Svein 🙂 Trivelig å ha deg her på bloggen. Akkurat denne oppskriften har i sannhet vært kilde til mye utprøving hjemme hos oss. Jeg har sjekket oppskriften i kostregistreringsprogram og konstantert at med denne mengden mel, havner oppskriften akkurat innenfor kriteriene for Fet-tallerkenen (max 6 gram karbohydrater per 100 gram). Uten mel ville dog vært supert. Jeg har forsøkt fiberhusk, men fikk en underlig konsistens på sausen, så jeg testet senest forrige uke uten noe fortykningsmiddel i det hele tatt og det ble såpass bra at jeg nå tester en gang til for å være sikker. Om det funger for 2. gang kommer det en justert oppskrift på bloggen. Inntil da er likevel denne oppskriften en fet-tallerken og kan være med både på et vektreduserende og blodsukkerregulerende kosthold. Hyggelig at du engsasjerer deg! Trine 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s