Bobilfruenes utfordring

Merry Journey
Jeg har utfordret Helseinspirator Trine Dahlmo til å komme med retter som passer til bobillivet/camping. Hun er en guru på området helse og lager både fete, magre, proteinrike m.m. retter. Hun starter i dag med utfordringa, og skal se om hun får til noe som vi kan bruke. Kanskje hun blir glad for tilbakemeldinger også…….Vil retten funke bra for bobillivet…..

… var den trivelige meldingen jeg fikk fra Bobilfrue Astrid.

Og utfordringen tar jeg imot med stor glede. Dele matglede med andre mat- og livsnyytere!! – det vil jeg gjerne! Og tilbakemeldinger og kommentarer tar jeg også gjerne i mot. Kanskje vil du også dele bilder av rettene du lager? La oss hygge oss sammen med god mat i sommer 🙂

Oppskriftene ligger nederst i dette innlegget

Nå har jeg sant og sies aldri opplevd bobillivets gleder, men tenker at det viktigste kriteriet for matrettene er – god mat tilberedt på liten plass. Med det utgangspunktet legger jeg ut forslag til retter jeg tror kan glede bobilfruene. Og så er det bare å komme med innspill så gjør vi dette sammen.

Slik gjør vi det
Jeg legger rettene ut på Facebooksiden til Helseinspirator, så følg meg gjerne der (klikk på bilde til høyre som viser FB-siden). Astrid deler også innleggene på Bobilfruenes facebookside. Jeg oppdaterer dessuten fortløpende dette blogginnlegget slik at alle måltidsforslagene finnes her.

Om du vil holde et lite øye med vekten, kan du lese dette innlegget om hvordan måltidsforslagene bidrar med det. Om det ikke er ditt fokus er det bare å lage maten og nyte uten andre tanker enn at god mat smaker godt og gir glede i livet.

Om du lurer på hvem jeg er, kan du bli kjent med meg her. Og her er altså jeg i et matglad øyeblikk sammen med mannen min Kjell Petter. Han lager gryte og jeg assisterer med å lange over krydder 🙂 Legg veldig gjerne ut glade matbilder fra bobillivet i kommentarfeltet, så sprer vi sammen matglede til mange.

TrineYogaKjøkkenbenken

Jeg gleder meg til å dele sommeren med dere  🙂

Klem fra

Trine 🙂

 

BIFF STROGANOFF – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 1

1-BiffStroganof(klikk på bildet for oppskrift)

Vi starter med en deilig gryte som kan glede på en sommerdag det er mest fristende å hygge seg inne i bobilen. Gryten lages kjappt og enkelt uten at det kreves så mye benkplass. Det var akkurat derfor jeg valgte denne retten når jeg inviterte jentene og svigersønnen til middag i leid leilighet med lite kjøkken i Oslo. Som tilbehør kan du ha brød, ris, salat, potet- eller grønnsaksstappe. Retten er blodsukkerstabiliserende, glutenfri og laktosefri. Vinforslag fra sussebassen her: Han foreslår denne sørafrikanske vinen: A. A. Badenhorst Papegaai Cinsault 2017 #10134101. Kr 159,90. Jeg klarer aldri å uttale navnet på vinene, så om du sliter med det samme kan du gjøre som jeg pleier å gjøre – vise skjermbilde av vinanbefalingen til de ansatte på polet 🙂

 

HELSEINSPIRATORS GODE SPELTBRØD – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 2

2-Speltbrød(klikk på bildet for oppskrift)

Jeg fikk i går innblikk i en av bobillivets skatter – Omnia, som kan brukes til å lage alt fra brød til gryteretter. Jeg deler her oppskriften på et saftig og lettlaget brød som er godt for selv sarte mager. Oppskriften er utarbeidet for å dekke manges helsebehov og lages ved langtidsheving. Tilberedningen er svært enkel – uten lunking av væske, elting eller forming av brødet. Deigen røres ganske enkelt sammen og helles rett i formen. Jeg sender med dette utfordringen til bobilfruene. Får dere til å lage dette brødet i Omnia? Håper på bilder og rapport fra felten

 

CHÉVRESMØRBRØD – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 3

BildeChevresmørbrød.jpg(klikk på bildet for oppskrift)

Dette smørbrødet med ett glass hvitvin til er en av våre favoritt snacks hjemme hos oss. Velger du den vinen vi har foreslått får du en match som er aldeles vidunderlig. Denne retten svinger du raskt opp i stekepanna. Den kan servers som et måltid for seg eller som en forrett. Håper det smaker!

 

DAHLMOS ITALIENSKE KYLLINGGRYTE – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 4

ItalienskKyllinggryte
(klikk på bildet for oppskrift)

Denne deilige retten tror jeg definitivt kan glede matglade bobilfruer. Den er enkel og kjapp å svinge ihop og kan lages i en gryte eller stekepanne. I oppskriften står det at den skal stå i steikovnen en liten halvtime, men om kyllingen stekes lengre før tomatene has i, kan retten i stedet godgjøre seg på svak varme i gryten/stekepannen. Kjell Petter foreslår vinen Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2017, #9747601, kr 139,90 til retten.  – Ikke så enkelt å uttale, jeg vet. Foreslår bobilfrue Anitas strategi – Ta et screenshot og vis betjeningen på polet 🙂 Ønsker dere en nydelig matstund og trivelige stunder på veien.

 

VENNEMAT – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 5

SommermatUte

(Beskrivelse av måltidet under)

Å hygge seg med trivelig selskap og godbiter av alskens sorter er en deilig ramme for gode sommerminner. Her har jeg servert gode oster (manchego, tomatost, blue castello) og pølser (siliana salami, parmaskinke), reker, jordbær, ostefylte små paprika, grønnsaksstaver (nepe, gulrot og stangselleri) og en aioli.

Her får du forslag til en enklere versjon som kanskje kan inspirere deg. Ailoi kan du kjøpe ferdig eller lage selv. Her finner du oppskrift på en lettlaget aioli Jeg ønsker deg en trivelig matstund – som du kan varme deg på til høsten.

 

OSTEFYLLT KYLLING I RED CURRY– Bobilfruenes utfordring – oppskrift 6

kyllingkokkossaus

(klikk på bildet for oppskrift)

Dette festmåltidet er overraskende enkelt å lage og kan tilberedes med kun 1 stekepanne – ypperlig for bobilfruer som ønsker et lettlaget, velsmakende og vakkert måltid. Retten inneholder ikke gluten og er laktosefri (Brie er uten laktose) og passer derfor for manges følsomme mager. I oppskriften står det at kyllingfiletene skal stekes i stekovnene. Du kan i stedet steke dem lengre i stekepannen og deretter la dem få noen minutter under lokk på moderat varme. Har du ikke stekepanne med lokk, kan aluminiumsfolie over stekepannen gjøre nytten. Du kan bruke samme stekepannen til grønnsakene og sausen. Legg de ferdigstekte kyllingene i folie slik at de holder seg varme mens du tilbereder resten. Håper det smaker.

 

PØLSE I BRØD – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 7

PølseMedBrød(klikk på bildet for oppskrift)

Pølse i brød er noe mange anser som dårlig mat og spiser med dårlig samvittighet. Det er det ingen grunn til. En pølse i brød kan med en god kvalitetspølse og godt tilbehør være en skikkelig lekkerbisken. Pølsebrødet kan du enten bake selv eller kjøpe ferdig. Et slikt måltid kan inngå i både et vektreduserende-/stabiliserende og helsefremmende kosthold. Her får forslag til pølse i brød med godt tilbehør. Oppskrift på saftige pølsebrød finner du også her.

 

Avocado digg – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 8

AvokadoDigg(klikk på bildet for oppskrift)

Denne lille godbiten lager du på 5 minutter med kun kniv og skjærfjøl som hjelpemidler. Den kan brukes som forrett eller som en liten mettende snacks når du har lyst på noe godt. Den innfrir også mange av bobilfruenes ønsker – den er vegetarisk (uten rogn evt.), glutenfri, laktosefri (med laktosefri rømme), perfekt vektreduksjonsmat og mest av alt – skikkelig god.

 

Fiskekaker med eggesmør – Bobilfruenes utfordring – oppskrift 9

Fiskekaker-servert(1)(klikk på bildet for oppskrift)

Med dette siste innlegget sier jeg takk for følget og ønsker dere en god tur videre. Det har vært veldig trivelig å dele disse sommerukene med dere, og stor stas å se at det har vært hele ca. 4300 besøk på innleggene tilknyttet “bobilfruenes utfordring”. Jeg avslutter med god gammeldags sikringskost – en kjær oppskrift fra min barndom, og kanskje din? Fisk og kålrabistappe er en kombinasjon vi ofte bruker – fordi det smaker utrolig godt.

Vi ønsker dere en videre nydelig sommer. Trine 🙂

Velbekomme! Trine og Kjell Petter 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg

TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s