Lettsaltet torsk med erte- og myntepuré

TorskMyntepure.jpg

Etter travle uker med enkle matløsninger ble dette måltidet i sannhet høyt verdsatt. Fisken var perfekt saltet og det deilige tilbehøret passet så godt sammen med den velsmakende fisken. Noen dager uten de helt store kulinariske opplevelsene banet definitivt vei for at vi nå gledet oss det lille ekstra over dette måltidet. Et godt glass vin ble perfekt følge.

Du trenger
2 personer

4 skiver bacon
Ca 800 g lettsaltet torsk
Smør
4 stk knaskegulrot
350 g frossne selskapserter
1 plante peppermynte, blad og stengler
Olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du

Legg de 4 baconstrimlene i en ildfast form midt i ovnen. Sett stekovnen på 250 grader og stek dem sprø og gyldne.

Kok opp vann i en kasserolle – nok til å dekke fiskestykkene. Skjær fisken i passelig store kokestykker og legg dem i vannet når det har kokt opp. Skru varmen ned slik at vannet ikke lenger koker, men likevel holder seg like under kokepunktet. La fisken trekke under lokk i ca. 10 minutter. Sjekk om fisken er ferdig trukket ved at du drar fiskekjøttet på den tykkeste delen fra hverandre. Da ser du om den slipper hele veien gjennom. Hvis ikke lar du den ligge litt til.

Smelt 2 ss smør i en kasserolle og la knaskegulrøttene koke under lokk i smøret til de er møre. Klyv dem gjerne på langs først, så blir de møre raskere.

Bruk en kasserolle og varm opp ertene sammen med 2 ss smør. Krydre med salt og pepper. Blend ertene og alle bladene + stenglene fra mynteplanten i foodprosessor. Spe med olivenolje til puréen får en kremet konsistens. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Hell puréen tilbake i kasserollen og hold den varm til resten er ferdig.

Mynte-Ertepuré

Da har du en aromatisk mynte- og ertepuré, søte gulrøtter, salte og spør baconbiter og en velsmakende fiskestykke – det kan jo bare bli godt.

Og for den oppmerksomme TD-metodenentusiast, så legger du kanskje merke til at ertene har 8 gram karbohydrater per 100 gram. Siden måltidet som helhet ikke er veldig fett (mager torsk) kan du med skala-tenking plassere måltidet under kategorien Fet-tallerken.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s