Langtidsstekte koteletter m/magisk saus

KoteletterIKrydderolje.jpgLangtidsstekte koteletter er definitivt en av favorittene hjemme hos oss. Og sausen… mjau! Den ble skikkelig god. Jeg blir alltid så imponert når noe blir så godt når det er så enkelt å lage – det fremstår som ren magi!  Det var svigermor Unn som introduserte oss for denne måten å lage koteletter på. Kotelettene lager seg nærmest selv i en steikepanne med lokk og blir utrolig møre. Vi lager oftest nakkekoteletter, men denne gangen ble det lammekoteletter.  Brukes nakkekoteletter får du en ren luksusmiddag for en billig penge, så denne retten kvalifiserer definitivt for kategorien budsjettmat.  Håper dette deilige måltidet kan glede deg slik det gledet oss.

Du trenger
Til 2 personer

Olivenolje
2 store fedd hvitløk
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket salvie
2 store eller 4 små koteletter, nakkekoteletter eller lammekoteletter
(vi lager ofte noen ekstra, så har vi rester å kose oss med dagen etter)
3 store tomater
1/2 dl vann
1 sitron
Salt
2 ts oksefond (evt. 1 kjøttbuljongterning)
40 g smør
2 store gulrøtter
500 g sellerirot

Slik gjør du

Kotelettene
Du trenger en stekepanne med lokk for å lage denne retten. Varm 4 spiseskjeer olivenolje i stekepannen. Skrell og grovhakk 2 store fedd hvitløk og tilsett dem sammen med 1 ts tørket rosmarin og 1 ts tørket salvie. Bland alt godt sammen. Vend kotelettene i den krydrede oljen slik at de dekkes med olje.

Sett på lokk og la kotelettene langtidsstekes på lav varme slik at væsken så vidt koker. Steketid: Minst 3, gjerne 4 timer. Vend på kotelettene 2-4 ganger slik begge sider får stekeskorpe.

Den siste timen tilsettes 3 store tomater som er skjært i terninger, ½ dl vann, saften av 1 sitron,  ½ ts salt og 2 ts oksefond. Sørg for at tomatbitene kommer ned mellom kotelettene og ikke bare blir liggende på toppen

Sausen
Ta de ferdigstekte kotelettene ut av steikepannen. Tilsett 20 g smør. Blend tomatene, sjyen og smøret med stavmikser til sausen er blendet, men fremdeles har litt biter. Nå er sausen klar – magisk enkel å lage og vidunderlig god.

Kokt gulrot
Skrell gulrøttene og skjær dem opp i biter. Kok dem møre i litt vann.

Sellerirotpuré
Skrell og skjær selleriroten i terninger. Ha dem i en kasserolle og dekk dem med vann. Sett på lokk. Tilsett 1/2 ts salt. Når sellerirotterningene er møre, helles vannet ut. La kasserollen stå på benken ett par minutter slik at mer vann får dampet ut. Skru ned varmen på kokeplaten og sett kasserollen tilbake på kokeplaten. Hell i ½ dl kremfløte og 20 g smør. Blend med stavmikser til puré.

NB
Når koteletten stekes på lav varme over flere timer blir kjøttet så mørt at beinene kan slippe kjøttet. Om småtasser skal spise retten, se gjerne over at de ikke har småbein i sausen. Bein eventuelt ut kotelettene før de stekes (dvs fjern beinene før steking).

Server og nyt!

BildeKoteletterServert

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Fet-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s