Reinsdyrsteik med soppstuing

Et godt måltid og god tid til hverandre ble rammen rundt avskjeden med kjæresten min før jeg dro på inspirasjonsturné nå fredag – nedlesset med kofferter, lydanlegg og sekk. Det kjennes alltid så mye bedre å dra når jeg er rustet for reisen med minner av nærhet og et velsmakende måltid.

I dette måltidet har vi brukt reinsdyrsteik, men du kan velge en annen type kjøtt om du vil.

Du trenger
4 porsjoner

700 g reinsdyrsteik
1 kg sellerirot
2 dl kremfløte
Smør
250 g aromasopp
Salt, pepper
1 stort fedd hvitløk
1 boks, 300 g, crème fraîche
1 liten vårløk
Frisk timian

Slik gjør du
Forvarm steikovnen til 200 grader og sett inn en bakeplate midt i ovnen.

Reinsdyrsteiken
Varm opp en stekepanne og smelt 1-2 ss smør i den. Gni kjøttet inn med salt og pepper og steik det i pannen slik at det blir stekeskorpe rundt hele. Sett ett steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og legg steken i en ildfast form, som settes i steikovnen. Stekepannen med stekesjyen skal brukes til å tilberede soppstuingen.

Steken er medium stekt minus når steketermometeret viser 60 grader. Legg kjøttet på en skjærfjøl eller annet og la det hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det i skiver.

Sellerirotpuré
Skrell og skjær selleriroten i terninger. Ha dem i en kasserolle og dekk dem med vann. Sett på lokk. Tilsett 1/2 ts salt. Når sellerirotterningene er møre, helles vannet ut. La kasserollen stå på benken ett par minutter slik at mer vann får dampet ut. Skru ned varmen på kokeplaten og sett kasserollen tilbake på kokeplaten. Hell i ½ dl kremfløte og smør til passelig konsistens, ca 40 g. Blend med stavmikser til puré.

Soppstuing
Skjær soppen i mindre biter og finhakk hvitløken. Brun sopp og løk i stekesjyen fra steiken og tilsett litt mer smør, ca. 1 stor spiseskje. Når soppen er gylden tilsettes 1 boks crème fraîche, 1,5 dl kremfløte og saften av 1/2 sitron. Bland sammen og kok opp. Smak til med salt og pepper. Når  steken tas ut av stekovnen, kan du helle stekesjyen fra ildfastformen i stuingen og blande den inn.  Like før servering hakker du opp en liten vårløk og blander også den inn i stuingen.

Dryss over frisk timian. Server og nyt!

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD MetodenFet-tallerken


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s