Gode brødskiver

Med de siste års fokus på å luke karbohydrater ut av kostholdet, har statusen til den gode gammeldagse brødskiva sunket kraftig. Det synes jeg ikke den fortjener.

Da jeg i høst var på besøk hos Vigdis, Kristoffer og alle deilige voffene, bød de på nybakt brød. Det var med glupende appetitt og stor matglede jeg koste meg med de gode brødskivene. Over er bildet av frokosten min etter hundeluftingen lørdag morgen. Det ble 3  gode blingser med cottage cheese og solbærsyltetøy. En sterk og god kopp kaffe hørte til.

Jeg vet at noen nå tenker at dette er en karbohydratrik utskeielse som ikke er bra for blodsukkeret, helsen eller vekten. Og det er her jeg kjenner et sterkt behov for å forsvare brødskiven for det jeg mener er urettmessige anklager. Brødmåltider gir ikke et ustabilt blodsukker, helseskader eller vektøkning!

Ja det stemmer at et lavkarbokosthold gir mange helsefordeler, en langvarig og stabil energi samt vektreduksjon, men det gjør også et mer karbohydratrikt kosthold. Nøkkelen ligger i hvordan de ulike makronæringsstoffene fett, karbohydrater og proteiner kombineres i måltidet.

Et godt brød med fullkornsmel bidrar ikke bare til en deilig smaksopplevelse, men også til gode næringsstoffer. Med rikelig proteinrikt og/eller fett pålegg blir måltidet i tillegg riktig så blodsukkerstabiliserende, noe som er gunstig for helsen og for å få en stabil og langvarig energi.

Om vektreduksjon er målet, unngås det fete pålegget da mye karbohydrater og mye fett i samme måltid er det som virkelig gir fart på vektøkningen. Med et magert og proteinrikt pålegg på den gode brødskiven, kan måltidet inngå i et vektreduksjnskosthold. Flere forslag til brød med pålegg som kan inngå i et vektreduksjonskosthold, finner du her. Her finner du også oppskriften på et deilig og lettlaget brød med spelt og havre.

Det er altså ikke nødvendig  å velge karbohydratene eller lavkarbo – begge deler gir helsefordeler, så hvorfor ikke beholde det hele? En slik bred vei gjør det betydelig mer overkommelig å få/beholde den gode helsen og vekten man ønsker seg.

Vi ønsker deg gode matstunder
og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken

Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s