Rundstykker i Ole rus

Ole Gunnar Solskjær er blitt manager for Manchester United. Det er visst veldig bra, for stemningen her i huset har vært rent ekstatisk etter kunngjøringen av Manchesters nye manager. Mannen min er veldig glad og har de siste dagene snakket varmt og myyyyyyye om gromgutten Ole (ja vi er visst på fornavn – det er jo vårt lag og vår Ole)

Etter at den tidligere manageren Mourinho de siste årene har bidratt til akutte episoder av laber stemning i hjemmet og mange frustrerte neeeeeeeeeei! fra mannen min der han strategisk fra sofakroken har heiet på laget sitt, krysser jeg nå fingrene for at lysere tider venter. Jeg heier på Ole jeg!! Heia Ole!!!!

Akkurat nå spiller MU den første kampen med Ole som manager og jeg har vett nok til å la mannen min få fred til å konsentrere seg om spillet sammen med gutta i laget sitt (mye strategisk arbeid kan gjøres fra en sofakrok i Mo i Rana).

Mens mannen min synes å bli i stadig bedre humør foran TV-skjermen – vi snakker om spontan og hjertelig latter og gjentatte jaaaaaaa!! samt to spontane kyss på pannen med beskjed om at han elsker meg – benytter jeg anledningen til å trekke meg stille tilbake til kjøkkenet for å bake rundstykker. Jeg vet – fotballkamp på TV-skjermen og en blid konemor som tryller frem lukten av nybakte rundstykker – slikt skjer jo ikke hvert år. Jeg tipper denne magiske kombinasjonen av sjeldne hendelser vil gjøre kvelden til et evig gyldent minne for mannen min. Jeg har til og  med kjøpt champagne vi kan skåle i etter at kampen er over, så nå har jeg i sannhet gjort mitt. Nå er det opp til spillerne. Heia Manchester United!!!  Går det vår vei (jeg er visst også en del av laget, i følge sikre kilder) kan vi skåle i Champagne om en liten time, og går det skeis kan vi alltids trøste oss med nybakte rundstykker.

Du trenger
Ca 25 stk – 2 brett.

9 dl lettmelk
1 pakke tørr gjær
150 gram sammalt spelt eller hvete, grov
Ca. 1 kg siktet hvete eller spelt
300 g kesam original

Slik gjør du
Lunk melken i en kasserolle til den er kroppstemperert. Hell melken over i en bakebolle og tilsett sammalt mel og ca. 800 gram av det siktede melet. Bruk hendene eller en sleiv for å blande sammen deigen. Tilsett kesamen og bland den godt inn. Tilsett mer siktet mel til deigen er akkurat så fast at du kan flytte den rundt i bakebollen uten at den klistrer seg fast til hendene dine. Kunsten med å få en saftig bakst er å passe på at deigen ikke blir for fast. Når du er fornøyd med konsistensen dekker du til bakebollen og lar deigen heve seg på et lunt sted 1/2 – 1,5 time.

Legg deigen på kjøkkenbenken og dryss litt mel på benken.

Trill ut deigen til boller – ja jeg vet – rundstykker skal visst være avlange, med de heter jo tross alt RUND stykker, så jeg oppfordrer til å være litt gærn og lage runde rundstykker. Legg rundstykkene på en bakepapirkledd bakeplate. La det være ca. 2 cm avstand mellom hvert emne slik at de får plass til å heve seg. Sett bakeplaten midt i ovnen i kald ovn. Sett temperaturen på 240 grader, over- og undervarme. Stek rundstykkene til de er lyst gyldne på toppen – ca. 15-20 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på bakerist tildekket med en kopphåndduk. Rundstykkene kan fryses.

Til seg som følger TD-metoden:
Rundstykkene kan være en del av en høykarbo-tallerken med for eksempel mager prim, syltetøy eller gomme (undr 9 g fett) som pålegg. Et litt søtere alternativ til en mager-tallerkenen av og til når anledningen er der – for eksempel i jula eller nå Ole debuterer som manager for laget vårt.

Jeg ønsker deg god stemning i hjemmet og god helse

Trine 🙂

Kategori: TD Metodens Mager-tallerken

Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s