Helseinspirators beste lavkarboburger

Hamburgermeny servertDette er det beste lavkarbo burgermåltidet jeg noen ganger har smakt! Alt klaffet. Burgerbrødet ble så saftig, chipsen deilig fet og burgerne smaksrike og saftige  – Jammy!

Kjell Petter var helt enig og utbrøt etter de første munnfullene Dette er en innertier!  I kveld er jeg og Zappa hjemme alene, Kjell Petter er på kompisbesøk, og da blir det selvfølgelig en ny porsjon burger med chips 🙂

Det tar en times tid å lage måltidet, så det er bare å benytte anledningen til å henfalle til matlagingsstunden, kanskje med litt god musikk og trivelig selskap? Matlaging kan definitivt være mindfullness i praksis og bidra til ro i kropp og sinn.

Oppskriften på de saftige lavkarbo hamburgerbrødene finner du i dette blogginnlegget. Resten av ingredienslisten og fremgangsmåten for å lage hamburgermåltidet kommer her:

Du trenger
Til 6 porsjoner

1,5 sellerirot, ca. 1,5 kg
Ca 1,5 l solsikkeolje eller frityrolje *
800 gram kjøttdeig
1 ss bostongurker eller finhakket sylteagurk
1/2 gulløk
2 egg
1/2 dl vann
1,5 ts salt
1 ts malt finmaltpepper
1,5 ts røkt paprikapulver
Smør til steking
Garnityr: Vi valgte sylteagurker, tomat og rødløk
Dressing med under 6 gram karbohydrater per 100 gram. Hamburgerdressingen fra Salat Mesteren, selskapsdressingen fra Fader Martin, er noen alternativer.
Krydder: Salt, grillkrydder eller pommes friteskrydder smaker godt på chipsene. Velg gjerne grillkrydder eller pommes frites krydder uten smaksforsterkeren glutamat.  Kløver har noen gode versjoner vi synes smaker godt. Blogginnlegg om glutamat her

* Vi advares gjerne mot å bruke denne typen olje i kostholdet. I boken Lettere, slank med fornuft, foreslår også jeg at de ikke er en stor del av vårt kosthold. Denne oljen gir smaksmessig et godt resultat og vi velger av den grunn å bruke den til fritering. Det tenker vi fungerer aldeles utmerket helsemessig også siden slike oljer kun utgjør en liten del av vårt totale kosthold.

Slik gjør du

Sellerirotchips

Det tar lengst tid å fritere chips, så begynn med det. Om du lager full porsjon, til 6 personer – friter gjerne i 2 kasseroller.

Sellerirotchipsene blir ikke helt sprø, men lar du dem dryppe av litt fett på tørkepapir før du spiser dem hjelper det. Av sammen grunn er det lurt å vente med å salte chipsene til de er servert på tallerkenen.

Varm opp olje i en (eller to) kasserolle(r). Skrell selleriroten. Bruk mandolin til å skjære tynne skiver av selleriroten. Legg skivene i en bakebolle, klar til fritering. Friter chipsen porsjonsvis og legg dem til tørk på et stort fat kledd med tørkepapir. Fyll evt. på med mer olje ved behov. La i så fall oljen varmes opp igjen før du fortsetter å fritere chips.

Hamburgermeny Chipsene

Hamburgerne

Forvarm steikovnen til 200 grader og sett inn en bakerist midt i ovnen.

Skrell og finhakk løken. Alle ingrediensene has i en stor bakebolle – bostongurker, løken, eggene, vannet, salt, pepper og røkt paprikapulver.

Hamburgermeny Kjøttkakedeigen

Bruk hendene eller en sleiv til å elte deigen. Etter en liten stund merker du at den blir seig og henger godt sammen. Da er den ferdig. Bruk hendene til å lage 6 store kuler av deigen. Smelt smør i en steikepanne og legg tre kjøttdeigkuler i steikepannen. Klem dem litt ned slik at du får tre store hamburgere. Steik til stekeskorpe på begge sider og legg dem i en ildfastform, som settes i den oppvarmede steikovnen. La dem få ca. 10 minutter der slik at de blir gjennomstekte. Gjør det samme med de siste tre kjøttdeigkulene.

Finn frem dressingen du har valgt og skiv opp grønnsakene du ønsker som garnityr. Her ser du at vi har valgt sylteagurk, tomat og rødløk. Velg gjerne hele sylteagurker da de gjerne er lavere på karbohydrater enn de skivede.

Hamburgermeny-garnityr

Nå har du alt du trenger til å lage deg en nydelig hamburgermeny.

Hamburgermeny garnityr brød chips

Monter hamburgeren og server den sammen med en porsjon sellerirotchips og litt av garnityret. Kvern salt over chipsen eller bruk grillkrydder eller pommes frites krydder.

Om du i stedet ønsker å lage en mager-tallerken versjon, finner du en fastfoodversjon her

Med TD-metodens brede vei er det heldigvis ikke nødvendig å velge mellom de fete måltidene og de karbohydratrike, hverken når du vil gå ned i vekt eller bedre mange helseplager. Noen ganger har du lyst på et fett måltid, andre ganger et mer karbohydratrikt. Det er bare å nyte det hele.

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Kategori: TD MetodenFet-tallerken

Her finner du oppskriftmager-tallerken hamburgermeny med luftige, saftige speltbrød og pommes frittes.

Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS


RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Lettere_Mailsignatur-1
(klikk på bildet for info)

One thought on “Helseinspirators beste lavkarboburger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s